Det her er dælme gode boller – og slet ikke helt så usunde som de burde være, smagen taget i betragtning.
Ingredienser
600 ml vand
10g gær
290g fuldkornsmel (jeg brugte fuldkorns hvedemel m. 319 kcal pr. 100g – bruges noget andet, så ændres kalorieberegningen)
150g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
20g fiberHUSK
40g fiberfin
½ tsk. salt
10g lys agave sirup
85g Mørk belgisk chokolade fra Easis (430 kcal pr. 100g. Ingen sukker – sødet med stevia)
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet, tilsæt sirup & salt.
Sigt mel & fibre ned i & rør godt rundt.
Dæk skålen til & stil til hævning i køleskabet i 12 timers tid.
Hak chokoladen groft.
Fyld muffinforme (silicone er bedst) halvt op med dej, med en spiseske.
Drys chokolade ud over dejen i formene.
Kom resten af dejen oven på chokoladen & luk chokoladen inde i dejen, med en teske dyppet i vand.
Bages ved 220g (ikke varmluft) i 20-25 min. til bollerne er gyldenbrune & hule når der bankes på dem.
Når det er muligt at håndtere bollerne (eller hvis du har elefanthud på hænderne), så tag dem ud af formene & stil dem på en rist, så forbliver de sprøde i bunden!!!
Denne opskrift er en modificering af Julie Karla‘s fuldkornschokoladeboller.
Jeg fik 18 stk. ud af denne portion – men mine muffinforme er heller ikke de største…
Næste gang tror jeg at jeg vil tilføje noget Perfect Sød fra Easis. Bollerne smager skønt, men jeg kunne godt bruge lidt mere sødme (sagde sukkertanden)…