Grovboller med æblegrød


Opskrift på skønne boller med sprød bund, med kun 229 kalorier pr. 100g.

Grovboller med æblegrød

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 229
Kulhydrater: 75 %
Proteiner: 12 %
Fedt: 13 %


Ca. 17-18 portion(er)
Ca. portions størrelse: 62 g
Ca. 142 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød
Emneord: Tilbehør
Udgivet i januar, 2013
Opdateret i august, 2021

Gode mættende boller, med lækker sprød bund – lige til et hurtigt mellemmåltid, eller som tilbehør til suppe.

Ingredienser

25g gær
375 ml vand
50g Becel pro-activ
255g kalorielet æblegrød fra Skælskør frugtplantage
1 æg
½ tsk. salt
150g fuldkornshvedemel
75g grahamsmel
ca. 475g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)

Fremgangsmåde

Gæren smuldres ned i en stor skål.
Kom Becel og 100 ml vand i en gryde & varm op til Becel er smeltet, tilsæt herefter 50 ml vand mere, for at det ikke er rygende varmt.
Hæld blandingen over gæren & sørg for at opløse den helt.
Tilsæt resten af vandet, æg, æblegrød & salt – rør godt rundt til ægget er smadret helt.
Tilsæt fuldkornshvedemel + grahamsmel, pisk godt med en elpisker med dejkroge.
Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet & sørg tilsidst for at piske det hele samlet i mindst 5 min.
Dejen er en anelse klistret & det er helt ok.

Grovboller med æblegrød - dej

Lad hæve i 1½ time.
Lav 17-18 boller med en spiseske dyppet i vand (jeg brugte to skeer dej pr. bolle).
Lad efterhæve i ½ til 1 time (1 time er bedst, men det kan være svært at vente på).
Bag 20 min. ved 200g (ikke varmluft)

Bollerne hæver ikke særlig meget ved bagningen – det hæver ellers ret voldsomt ved sin første hævning!

I øvrigt super fantastiske dagen derpå med en tur på brødristeren. De er simpelthen så dejligt knasende sprøde!
Grovboller med æblegrød på brødristeren

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.