Lækre frokostsnegle – lige til at have med på farten! De vil sikkert også klæde en god brunch…
Dej
25g chiafrø
80 ml. vand
200 ml. lun kærnemælk
35g gær
5g Lene Hansson Agavesirup fra Urtekram
1 æg
8g valnøddeolie
20g Psyllium fra finax (se billede længere nede)
130g hvedemel
120g fuldkornshvedemel (+20 til æltning/rulning)
1 tsk. natron
½ tsk. salt
Fyld
100g Philadelphia Sweet Chili
100g Cheasy skyr
½ tsk. salt
½ tsk. knust spidskommen
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. peber
100g kyllingefilet (pålæg, 100 kcal pr. 100g)
Fremgangsmåde
Kom chiafrø & vand i en skål, rør godt rundt så alle chiafrø er dækket af vand & ikke bare flyder ovenpå. Lad det trække i 15-30 min., indtil det er én samlet (mystisk) masse.
Tilsæt den lune mælk & opløs gæren i blandingen.
Rør sirup, æk & valnøddeolie ud i blandingen.
Ælt det nu sammen med psyllium, hvedemel, de 120g fuldkornshvedemel, natron og salt.
Lad dejen samle sig tildækket i 30 min., så opsuger psyllium væsken & dejen bliver til at arbejde med.
Rør fyldet (på nær kyllingen) sammen, & stil på køl.
Rul dejen ud i 32×40 cm. ca. Brug den ekstra fuldkornshvedemel til udrulningen, men gem lidt af det til selve rulningen af “rouladen”.
Smør fyldet ud over dejen, skær kyllingebryst i strimler & fordel godt.
Rul rouladen sammen & skær til 18 snegle. Lig dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 45 min.
Pensl med vand & bag ved 220g alm. ovn i 20-25 min. De er færdige når dejen lyder hul, når der bankes på dem.
Psyllium – købt i SuperBest, tilvalgt frem for mit normale bruger af fiberHUSK, da der er færre kalorier i, men samme mængde fibre.