Man kan aldrig sige nej til en rigtig god frikadelle… Og disse er måske ikke “som hvor mor lavede dem”, men de er super gode, med en rigtig spændende smag.
Ingredienser
130g grovvalset havregryn
1 æble (ca. 150g)
2 spsk. rålakridspulver fra Urtekram
500g hakket svine & kalvekød 3-7%
3 æg
170 ml. danskvand
80g finthakket rødløg
20g fiberHUSK
15g dijonsennep fra Urtekram (eller anden dijonsennep med 170 kcal pr 100g)
2 tsk. salt
3 tsk. peber
Fremgangsmåde
Rist havregrynene på en tør pande, det giver dem en rigtig god smag. Lad dem køle af.
Skræl æblet & skær det i SMÅ tern.
Kom æbleternene på en varm pande, drys med rålakridspulver & vend godt rundt. Rist dem til det meste af væden er ude af dem & lad dem køle af.
Rør nu farsen godt sammen & lad den hvile i 15 min. på køl.
Form som frikadeller, med en spiseske dyppet i vand.
Brun dem på en brandvarm slip-let-pande.
Kom frikadellerne på en bageplade med bagepapir.
Varm i ovnen på 160g varmluft i ca. 30 min. Vend dem halvvejs igennem bagetiden.
Der blev til 21 frikadeller.
Spis dem med kogte danske kartofler & f.eks. stuvet spidskål.
En portion frikadeller (2 stk.) med kartofler (155g) & en portion stuvet spidskål (168g), er samlet på ca. 370 kalorier.