Lækker, alsidig puré – du opdager slet ikke at du indtager uhyggeligt store mængder broccoli…
Ingredienser
1 broccoli (300g skyllet & plukket i buketter)
100g kogte kikærter
60 ml. kogt broccoli-vand
10g mandler
10g pinjekerner
50g Philadelphia sweet chili
6g hvidløg i krydderolie
2 tsk. salt
2 tsk. peber
1 tsk. chiliflager
1 tsk. hvidløgspulver
Fremgangsmåde
Kog rigeligt vand op i en gryde.
Kom broccoli-bukketerne i det kogende vand, & lad dem koge i 3 minutter.
Tilsæt kikærterne til broccolien, og lad det hele koge i 2 minutter.
Når vandet hældes fra, så husk at gemme 60 ml. af det.
Imens broccoli/kikærter koger, så kom nødder, philadelphia, hvidløg & krydderier i en beholder egnet til en stavblender.
Når broccoli/kikærter er færdigkogte, hældes vandet fra (HUSK de 60 ml.).
Tilsæt broccoli/kikærter + 60 ml. kogevand til nødder, philadelphia m.m.
Giv det en ordentlig tur med stavblenderen, indtil det er en tyk cremet puré.
Puréen er stærkt inspireret af denne puré, og jeg bruger den til rigtig mange forskellige stykker kød. Denne gang var det sammen med en god tun steak, nudler & en masse grøntsager.