Dejlig, mættende & nem ret…
Ingredienser
550g bagekartofler (2 stk.)
50g rødløg i tern
100g peberfrugt i tern
1 pakke (150g) stegte kyllingestykker fra Dit valg (90 kcal. pr. 100g), skåret i mindre stykker
50g Philadelphia sweet chili
100g skyr fra Levevis
25g sweet chili sauce
2 tsk. salt + lidt ekstra ved svitsning af kyllingestykker
2 tsk. peber + lidt ekstra ved svitsning af kyllingestykker
1 tsk. chiliflager fra Urtekram
30g revet mozzarella fra Levevis
4g frisk persille
Fremgangsmåde
Vask kartoflerne grundigt & bag dem ved 200g (ikke varmluft) i en time.
Lad kartoflerne køle en smule af efter bagningen, så de er til at arbejde med.
Skær et låg af hver kartoffel & skrab kartoflen ud af skrællen. Pas på med ikke at skrabe for voldsomt, så hellere efterlade lidt kartoffel i kanterne.
Svits kyllingestykkerne på en tør pande, drysset med lidt salt, peber & 1 tsk. chiliflager.
Mos kartoffelstykkerne, og bland dem sammen med rødløg, peberfrugt, Philadelphia, skyr, chilisauce & salt + peber.
Vend kyllingestykkerne i mosen & fyld kartoffelskrællerne op med mos – pas på skrællen, den må ikke gå i stykker.
Da det er fløjtende umuligt at få al mosen tilbage i kartoflerne, så kom blot resten i en ovnfast skål.
Giv det hele et godt drys peber.
Kom kartoffel-lågene på kartoflerne & stil dem + skålen med resten af mosen, ind i ovnen ved 200g i 15 minutter.
Tag det hele ud, løft lågene på kartoflerne & fordel mozzarella både ud over dem + mosen i skålen. Kom lågene på kartoflerne igen.
Bag færdig i 10 minutters tid, indtil osten er smeltet.
Servér en kartoffel + en omgang mos pr. person – giv et drys frisk persille.
Hvis du vil spare lidt på kalorierne, kan du mindske mængden af mozzarella…