Farligt lækre, sprøde og mættende frikadeller – utroligt hvad man kan med blomkål…
Ingredienser
50g alm. quinoa (ikke den røde, ej heller den sorte – jeg brugte denne fra Urtekram
630g renset & skyllet blomkål i mindre buketter (svarer til 1 hoved)
100g Ota solgryn
50g æggehvide
5g presset hvidløg
4g chiafrø
50g fuldkornshvedemel
1 tsk. knust ingefær
½ tsk. revet muskatnød
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. paprika
Salt & peber
Fremgangsmåde
Kog quinoa efter anvisning på emballagen i 1 dl vand – lad den efterfølgende stå & dampe helt af.
Kog rigeligt vand op i en anden gryde & kog blomkålsbuketterne i 15 min. – lad dem efterfølgende dampe godt af.
Mos blomkål fuldstændigt til grød med en stavblender.
Rør nu alt sammen til en fars – du skal ca. bruge samme mængde salt + peber som du normalt vil bruge til alm. frikadeller.
Lad farsen hvile på køl i en halv times tid, så den kan samle sig lidt.
Steg dellerne på en god slip let pande – evt. med en smule olie (ikke med i beregningen).
Nyd dem med lidt lækkert tilbehør – f.eks. som en del af en topløs burger med spinat wannabe-pandekager som bund.
Jeg fik 20 stk. ud af min portion.
