Top-lækre (og nemme) mad-pandekager, til næsten hvad som helst…
Ingredienser
1 æg
1 bæger æggehvide
40g fuldkornshvedemel
Lidt salt & peber
2g chiafrø
150g friske spinatblade
Fremgangsmåde
Pisk alt på nær spinat sammen.
Skyl og slyng spinat grundigt.
Hak spinaten helt i smadder med en stavblender & rør den i dejen.
Sæt dejen på køl i en halv times tid, så kan chia frøene nå at reagere – derved opnås nogle tykkere pandekager
Bag pandekager ved svag varme. Ca. 2 spsk. dej pr. stk. (4 stk. i alt)
Hjælp med at glatte dejen lidt ud, da den er ret tyk.
Jeg havde oprindeligt lavet denne opskrift med sesamfrø i stedet for chia, men da de ikke gav pandekagerne noget særligt, tænkte jeg at de lige så godt kunne udskiftes med noget sundere – og så er pandekagerne endda gået hen og blevet mere mættende = bonus!
Brug evt. pandekagerne som bund i en burger, eller blot som tilbehør.
Denne her opskrift er en mindre modificering af Foodies N’Fasion‘s opskrift.