Ingredienser
1½ kg æbler
1 vaniljestang
1 dl vand
Evt. et par dryp Perfect Sød fra Easis
Fremgangsmåde
Skræl æblerne, fjern kernehus & skær i mindre stykker.
Skær vaniljestangen op & halvér den.
Kom det hele i en gryde, kog op & lad simre i ca. 15 – 25 min. – alt efter størrelsen på æblestykkerne, og/eller hvor moste du ønsker dem.
Rør rundt af og til, for at holde øje med hvor moste æblerne er.
Du kan evt. slukke for komfuret de sidste 5 min. og bruge eftervarmen.
Fisk vaniljestænger op & skrab evt. resterende kerner ud i mosen.
Smag evt. til med Perfect Sød, hvis æblerne er meget sure.
Spis mosen som den er, stil den på køl, frys den ned, eller brug den i stedet for fedtstof i en lækker kage (f.eks. disse lækre kanelsnegle).
Æblemos kan erstatte op til 75% fedtstof i visse kager!
En portion æblemos på 175g med 10g Cheasy Vanilje 0,1% & 2g hakkede hasselnødder, giver 104 kalorier.