Havreboller – langtidshævede

Havreboller - langtidshævede

5g gær
½ ltr. koldt vand
Et par dråber Perfect Sød fra isis
100g grove økologiske havregryn
5g hørfrø (Änglamark)
1½ tsk salt
5g Becel vegetabilsk olie
200g grahamsspeltmel (Urtekram)
100g økologisk rugmel (Kornkammeret)
200g hvedemel

Opløs gær i vandet.
Tilsæt resten & rør godt rundt med en ske.
Stilles tildækket til hævning i køleskabet natten over.

Næste morgen hældes lidt vand i en skål, dyp en spiseske i vandet & brug den til at lave dejklatter på en bageplade.
Pensl med vand & lad bollerne efterhæve i 10 minutters tid, imens ovnen varmes op til 180g varmluft.

Havreboller - langtidshævede, efterhævning

Bages i 20-25 min. alt efter størrelsen på bollerne.
De er færdige, hvis de lyder hule når du banker på bunden af dem.

Havreboller

Lad bollerne køle helt af – ellers er de lidt klæge i krummen.

Jeg har fundet denne opskrift hos “Det skal smage af noget“, jeg har blot valgt at halvere portionen, udskifte sukkeret & valgt mel-typer.

  • Næringsværdi pr. 100g:
  • Kalorier: 234
  • |
  • Proteiner: 8g
  • |
  • Kulhydrater: 43g
  • |
  • Fedt: 2g

Ca. 10-12 portion(er) , med 187 kalorier pr. portion på ca. 80g .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: