Top-lækre romkugler, lavet på absolut sundeste vis (i min verden)…
Opskriften er oprindeligt fra januar 2014, men jeg har modificeret “grundkagen” (dermed blev romkuglerne også glutenfri).
Ingredienser
400g chokoladekage med rødbeder
100g Jordbær marmelade fra Easis (20 kcal pr. 100g)
10g fedtfattig kakao fra Urtekram
20g Rom essens
5g Perfect Sød fra Easis
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
20g kokosmel
10g rød frugtfarve (eller en anden farve – naturligvis)
Fremgangsmåde
Bag enten en halv portion af chokoladekagen med rødbeder, eller måske har du tilfældigvis en rest til overs.
Skær kagen i mindre stykker (den skal ikke være nybagt, men noget så bestemt afkølet – ellers bliver det noget snask at arbejde med) & kom den i en foodprocessor.
Blend kagen til smuldr.
Tilsæt marmelade, kakao, rom essens & vaniljepulver & kør til det hele er en samlet masse.
Stil på køl i en halv times tid.
Tril massen til en lang pølse, og skær den i 16 lige store stykker.
Tril stykkerne til kugler.
Kom kokosmel og frugtfarve i en frysepose & ryst til – tril romkuglerne i kokosmelet.
Opbevares på køl, i en lufttæt beholder.
Jeg tror faktisk lidt tørristede nødder vil klæde disse romkugler – kom dem med ned i foodprocessoren, når kugle-massen laves (IKKE med i kalorieberegningen).
Du behøver selvfølgelig ikke at bruge frugtfarve til drysset – jeg lavede en dobbeltportion, hvor kun halvdelen fik farvet drys.
Og så gik jeg i selvsving, da jeg producerede 156 romkugler til mit arbejde – der kom knald på farverne…
Bliver du træt af “trilleriet”, så kan du også vælge at lave nogle super lækre studenterbrød.