Det er rabarber-sæson & dét skal nydes! Denne tærte er glutenfri & sukkerfri – men absolut ikke fri for smag, sprødhed, sødhed eller lækkerhed….
Ingredienser – tærtebund
1 stort æg
50g Becel pro-activ
100g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
50g Cocos fiber fra superfruit (se billede længere nede)
50g Perfect Fit fra Easis
10g Psyllium fra Finax (kan erstattes af loppefrøskaller fra Urtekram, eller fiberHUSK – men så ændrer kalorieberegningen sig)
90 ml vand
Ingredienser – fyld
70g æggehvide
30g Stevia Sweet Crystal
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
150g Easis ren rå marcipan, revet groft
Ingredienser – topping
400g friske, rensede rabarber, skåret i mindre tern
20g Perfect Fit fra Easis
Fremgangsmåde
Pisk ægget til tærtebunden med en gaffel.
Tilsæt Becel & pisk det så godt ud som muligt.
Tilsæt resten til bunden, og rør det så godt som muligt sammen med en gaffel (det er altså nemmere med en gaffel, end med et piskeris).
Tryk dejen ud i en tærtebund – jeg brugte en aflang, men en helt normal springform kan også gøre det. Dejen skal også presset et par cm op af kanten.
Dejen er lidt smuldre-agtig, men den samler sig, når du presser den ud i bunden, med fingrene.
Stil formen med bunden på køl.
Pisk æggehviden til fyldet helt stift.
Tilsæt stevia & pisk til massen er sej.
Vend vanilje & marcipan i massen.
Kom fyldet oven på tærtebunden.
Drys halvdelen af rabarberne over & drys med halvdelen af Perfect Fit.
Drys resten af rabarberne over, og drys med resten af Perfect Fit.
Pres rabarberne ned i fyldet.
Bages ved 175g alm. ovn i 60 min. Jeg satte dog ovnen på varmluft de sidste 10 min.
Kan både nydes lun & nybagt, eller kold efter en tur i køleskabet.
Cocos fiber – købt i en helsekostbutik, kan erstattes af fedtreduceret mandelmel
Tærtebunden trykket ud i formen.
Fyldet er kommet oven på tærtebunden.
Rabarber & Perfect Fit er kommet oven på fyldet.
Den færdige, glutenfri, sukkerfri rabarbertærte med marcipan-fyld