Ingredienser
1000g skyllede rabarber, skåret i mindre stykker
500g rensede, skyllede jordbær, skåret i både
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
50g friskpresset citronsaft
290 ml. vand
10g Perfect Sød fra Easis
75g Grøn Melatin (sukkerfri)
7g Atamon (+ nok til at skylle sylteglassene)
Fremgangsmåde
Kom rabarber, vaniljepulver, citronsaft, vand og Perfect Sød i en gryde. Kog op & lad koge i 15 min. Rør rundt og mos af & til.
Kom jordbærene i gryden, vend godt rundt & lad koge i ca. 10 min. Sørg for at mose det godt sammen.
Vej Melatin af i en skål (det er godt at være forberedt, det skal gå hurtigt det her).
Hæld Melatin i gryden og rør hurtigt og grundigt rundt, ellers risikerer du at der kommer klumper.
Lad marmeladen små-koge i 2 min.
Tag gryden af varmen.
Skyl syltetøjsglas i atamon.
Når marmeladen er kommet ned under kogepunktet tilsættes en tsk. atamon & der røres godt rundt.
Hæld marmeladen på tætsluttende syltetøjsglas & køl ned i køleskabet.
Portionen giver ca. 1850g færdig marmelade.