Endnu en opskrift på præstegårdskage – jeg er bare vild med kager med æbler i…
Ingredienser
110g Perfect Fit fra Easis
130g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
40g fiberfin
10g fiberHUSK
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
1 tsk. natron
1½ tsk. bagepulver
1 æg
50g kalorielet sveskegrød fra Skælskør Frugtplantage (50 kcal pr. 100g – erstatter et æg, og du kan ikke smage at det er der)
100g kalorielet æblegrød fra Skælskør Frugtplantage (40 kcal pr. 100g)
110 ml. skummetmælk
100g skyr fra Levevis
2 tsk. Perfect Sød fra Easis
2 store æbler (225g)
10g stevia sugar fra Dansukker
Fremgangsmåde
Sigt alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Brug en stavblender til at blende de to slags grød, fuldstændig ud.
Pisk ægget godt i skålen med de to slags grød, og tilsæt dernæst de sidste våde ingredienser – pisk godt.
Pisk tilsidst de tørre ingredienser i de våde, lidt af gangen.
Beklæd en springform med bagepapir & hæld dejen i.
Skræl æblerne, fjern kernerne & skær dem i skiver.
Fordel æblerne oven på dejen & drys med stevia sugar.
Bages i 40 min. på 175g varmluft.