Jeg har test-bagt med den nye Stevia sweet crystal, og dét kom der denne helt fantastisk æble-blåbærkage ud af. Stevia sweet crystal er godkendt!
Ingredienser
2 æg
90g Stevia sweet crystal
70g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
50g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen)
2 tsk. bagepulver
1½ tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
75 ml varmt vand (dog ikke kogende)
200g skrællede æbler uden kernehus
120g friske blåbær
15g Stevia sweet crystal
½ tsk. kanel
Fremgangsmåde
Bland mel, mandelmel, bagepulver & vanilje i en skål for sig.
Pisk æg & Stevia luftigt.
Vend melblandingen i æggeblandingen.
Rør vandet i.
Skær æblerne i både & vend dem i dejen.
Hæld dejen (som er meget tyk & sej i det, men det skal den være) i en lille springform med bagepapir*.
Kom blåbær oven på dejen, pres dem lidt ned i dejen & drys det sidste Stevia + kanel over.
Bages i 40-45 min. på 180g varmluft.
* BEMÆRK: jeg har investeret i en lille springform, så denne portion svarer til en springform på 17 cm i diameter!