Flere lækkerier til denne søde juletid – disse konfekt kugler smager lækkert af kaffe & saltede pistacienødder, det er lige før jeg vil kalde dem for voksen-konfekt…
Ingredienser
150g tørrede dadler uden sten fra “Delicata” (260 kcal pr. 100g)
50g Havre Cheerios (84% fuldkorn)
50g saltede pistaciekerner (mine var på 557 kcal pr. 100g)
5g fedtfattig kakao fra Urtekram
25 ml. seriøst stærk kaffe (det skal næsten være kaffe-grød, for at få den gode smag af kaffe i kuglerne)
5g pulveriserede pistaciekerner
Fremgangsmåde
Mal en bunke pistaciekerner til mel – selv om du kun skal bruge 5g til disse konfekt kugler, så kan du altid bruge det til noget andet på et andet tidspunkt.
Kom alt på nær de pulveriserede pistaciekerner i en foodprocessor, og kør det indtil det bliver til en sammenhængende masse.
Sørg for at få skrabet evt. kanter ned, så der ikke efterlades store klumper i massen.
Stil massen på køl i et kvarters tid & rul den derefter til 25 stk. kugler – sæt kuglerne adskilte på et stykke køkkenrulle.
Kom de pulveriserede pistaciekerner i en dyb tallerken, og tril kuglerne i det – giv hver kugle endnu et tril imellem hænderne, så drysset sætter sig fast.
Opbevares på køl, i en lufttæt beholder.