Ingredienser
200g Amo sigtet speltmel
50g fuldkornshvedemel
15g Becel pro-activ
38g gær (det mystiske tal, er fordi jeg har halveret portionen)
125g mælk (gerne kærnemælk, men skummetmælk er også ok)
1 æg
50g usødet æblemos (evt. denne lækre hjemmelavede slags)
½ tsk. Perfect Sød fra Easis
½ tsk. salt
½ tsk. kardemomme
20g skummetmælk til pensling
Fremgangsmåde
Smelt becel & tilsæt mælk – varm op så hele blandingen er lun.
Opløs gær i mælkeblandingen.
Tilsæt salt, kardemomme + Perfect Sød.
Pisk æg lidt, så blomme & hvide er samlet, & rør det i.
Tilsæt æblemos & rør godt rundt.
Tilsæt mel & rør det godt sammen med en gaffel indtil dejen er glat.
Dejen skal være meget lind, så lad være med at tro at du har tilsat for lidt mel.
Lad dejen hæve lunt & tildækket i 30 min.
Kom bagepapir på en bageplade.
Dyp en spiseske i en skål med vand, & brug den til at lave bollerne på bagepladen (dejen er stadig pænt klistret).
Lad efterhæve i 40 min.
Pensl med mælk & bag ved 200g varmluft i 10-12 min.
Dejen før og efter første hævning – den er pænt klistret…
Jeg valgte at lave 9 boller af denne portion, men du kan sagtens lave dem mindre & få 12 stk. ud af det.
Servér med noget nær hvad som helst, smør, syltetøj, pålæg – eller som her, med en klat æblemos.
Det her er Amo’s fødselsdagsboller, der har fået et 2012-kick! – de er lige så luftige + smager & dufter lige præcis som dengang vi var børn. Man kan ikke smage at noget af fedtstoffet er blevet erstattet af æblemos, de smager slet ikke af æbler…
Til sammenligning er næringsværdierne på 100g bagt 100% efter Amo’s opskrift:
Kalorier: 362 | Proteiner: 10g | Kulhydrater: 38g | Fedt: 17g