Ingredienser
25g gær
3½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
25g Cheasy A38 Naturel
50g fuldkornshvedemel
25g grahamsmel
25g grove økologiske havregryn
75g groftrevet gulerod
390g hvedemel (jeg lavede mel-sammenskudsgilde, da jeg ikke havde nok hvedemel: 255g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen), 105g majsmel fra Urtekram, 30g fuldkornsrismel)
Fremgangsmåde
Opløs gær i lunkent vand.
Tilsæt yoghurt og rør godt.
Tilsæt gulerødder og rør godt.
Tilsæt salt, fuldkornshvedemel, grahamsmel & havregryn.
Ælt hvedemelet (eller den fine blanding af mel) i dejen.
Stil til hævning et lunt sted, med et viskestykke over i 30 min.
Form til boller (jeg lavede 14 forholdsvist små boller ud af det), hæv igen under et viskestykke i 30 min.