Så er der vist dømt traditionel mormor-kage (nix, ikke en tastefejl, der er lidt mormor over mamorkagen synes jeg) – altså hvis ikke lige jeg havde været inde over & modificere opskriften til dette årtusinde…
Kagen smager simpelthen bare fantastisk, den er små-svampet, frisk & sød. Og så er den også helt fantastisk efter en dag i køleskabet – så bliver det da bare ikke meget bedre!
Bemærk lige at der faktisk er flere proteiner, end kulhydrater i denne kage & at jeg har lavet den glutenfri (husk glutenfri bagepulver, så er den 100% glutenfri)…
Ingredienser
260g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
75g Perfect Fit fra Easis
10g fiberHUSK
20g fiberfin
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1½ tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
Revet skal fra 1 økologisk citron (6g)
6 æg
Saft fra ½ citron (20g)
100g kalorielet sveskegrød fra Skælskør Frugtplantage, blendet fuldstændig igennem med en stavblender (50 kcal pr. 100g – erstatter to ekstra æg, og du kan ikke smage at det er der)
100g kalorielet æblegrød fra Skælskør Frugtplantage, blendet fuldstændig igennem med en stavblender (40 kcal pr. 100g)
25g jomfrukokosolie fra Urtekram
120 ml. skummetmælk
1 spsk. Perfect Sød fra Easis
20g fedtfattig kakao fra Urtekram
30g hasselnøddeflager (eller finthakkede hasselnødder)
Fremgangsmåde
Bland mandelmel, Perfect Fit, fiberHUSK, fiberfin, bagepulver, natron, vanilje & citronskal i en skål for sig selv.
I en anden skål piskes æggene godt.
Tilsæt citronsaft, sveskegrød, æblegrød, kokosolie, 100 ml. skummetmælk (resten skal bruges senere) til æggene & pisk rigtig godt.
Pisk forsigtigt de tørre ingredienser i skålen med de våde ingredienser.
Sørg for at det er pisket godt sammen, og ja – dejen er meget sej, men det skal den altså være…
Tag nu 500g dej fra & kom det i en anden skål. Pisk 20 ml. skummetmælk, Perfect Sød & fedtfattig kakao i den del af dejen.
Beklæd en rugbrødsform til 2 ltr. med bagepapir.
Kom kakaodejen ned i bunden af formen. Hæld den lyse dej ovenpå & giv det et rør hist og pist med en gaffel, så dejen bliver blandet bare en ganske lille smule – glat dejen ud efterfølgende med en dejskraber.
Drys hasselnøddeflager over, og sørg for at fordele det over hele kagen.
Bages ved 160g varmluft i 35-40 min.
Vend kagen ud af rugbrødsformen, og lad den køle af på en bagerist.