Ingredienser
50g Becel flydende let
70g Perfect Fit fra Easis
200g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 æg
Nogle dråber vaniljeessens
150g blåbær marmelade fra Easis (eller anden marmelade fra Easis)
Fremgangsmåde
Alt på nær marmeladen kommes i en skål & æltes sammen til en samlet masse med fingrene. Pak dejen ind i husholdningsfilm & lig den i fryseren i en halv time.
Del dejen i to & lig den ene halvdel ind i køleskabet, imens du arbejder med den anden halvdel.
Rul den første halvdel ud på et stykke bagepapir med mel på. Dejen skal være 2-3 mm. tyk.
Smør marmeladen ud på den udrullede dej.
Tag den anden halvdel af dejen ud af køleskabet & rul den ud som den første del. Dejen skal nu placeres oven på marmeladen, og dette gøres nemmest ved at vende bagepapiret med dejen på hovedet.
Bag på en bageplade i en 170g forvarmet ovn (ikke varmluft), i 15-20 min. indtil dejen er blevet en smule gylden.
Lad kagen hvile på bagepladen i ca. 5 min. når den er taget ud af ovnen.
Udstik figurer af kiksen – eller skær den i pæne skiver.
Kagen kan holde sig i nogle dage i en lufttæt kagedåse.
Antallet af kager afhænger af udskæringen.
Og ja, de her kiks hører nok lidt ind under fy!-kategorien, men de er meget mindre usunde end de kunne have været, før jeg ændrede opskriften hvor kalorierne var på ca. 365 pr. 100g.
Og lidt synd skal der altså være plads til en gang imellem – og de her er virkelig gode…