Mandelboller


Opskrift på spændende boller med mandler, med kun 216 kalorier pr. 100g.

Mandelboller

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 216
Kulhydrater: 58 %
Proteiner: 20 %
Fedt: 22 %


Ca. 15 portion(er)
Ca. portions størrelse: 67 g
Ca. 145 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød
Udgivet i februar, 2013
Opdateret i august, 2021

Rigtig gode boller, lavet på havregrød, med en skøn smag af mandler.

Ingredienser

40g Ota havregryn
350 ml vand
1½ tsk. salt
10g rørsukker (ja, den er god nok – jeg har fundet ud af at sukker gør noget ved hævningen, som sødemidler ikke gør)
25g gær
100g Levevis skyr
10g fiberHUSK
40g fiberfin
100g fuldkorns hvedemel
100g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)

90g hakkede mandler
150g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
90g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i bollerne)

40g skummetmælk
1g mandler

Fremgangsmåde

Kog havregryn op med 200 ml vand & lad det koge i ca. 3-4 min.
Hæld grøden i en skål, tilsæt resten af vandet, salt + sukker.
Når grøden er fingervarm tilsættes gæren & der røres rundt indtil den er opløst.
Tilsæt fiberHUSK, fiberfin, 100g fuldkorns hvedemel & 100g glutenfri mel – rør godt rundt.
Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
Ælt de sidste 150g glutenfri mel, mandelmelet + mandlerne (hold en smule tilbage til drys) i dejen.
Form til boller – kom dem evt. i muffin-silicone-forme & lad dem hæve i 45 min. igen.
Pensles med skummetmælk & drysses med mandler.
Bag ved. 225g alm. ovn i 14-16 min.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.