Rigtig gode boller, lavet på havregrød, med en skøn smag af mandler.
Ingredienser
40g Ota havregryn
350 ml vand
1½ tsk. salt
10g rørsukker (ja, den er god nok – jeg har fundet ud af at sukker gør noget ved hævningen, som sødemidler ikke gør)
25g gær
100g Levevis skyr
10g fiberHUSK
40g fiberfin
100g fuldkorns hvedemel
100g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
90g hakkede mandler
150g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
90g fedtreduceret økologisk mandelmel fra funksjonell mat (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i bollerne)
40g skummetmælk
1g mandler
Fremgangsmåde
Kog havregryn op med 200 ml vand & lad det koge i ca. 3-4 min.
Hæld grøden i en skål, tilsæt resten af vandet, salt + sukker.
Når grøden er fingervarm tilsættes gæren & der røres rundt indtil den er opløst.
Tilsæt fiberHUSK, fiberfin, 100g fuldkorns hvedemel & 100g glutenfri mel – rør godt rundt.
Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
Ælt de sidste 150g glutenfri mel, mandelmelet + mandlerne (hold en smule tilbage til drys) i dejen.
Form til boller – kom dem evt. i muffin-silicone-forme & lad dem hæve i 45 min. igen.
Pensles med skummetmælk & drysses med mandler.
Bag ved. 225g alm. ovn i 14-16 min.