Så fik jeg endelig lavet mig nogle kiks, knækbrød – kald dem hvad du har lyst til. De hører dog ikke til i den mest kalorielette ende, men de er PROPPET med absolut sundhed…
Ingredienser
100g kalorielet sveskegrød fra Skælskør Frugtplantage (50 kcal pr. 100g – erstatter æg, og du kan ikke smage at det er der)
2 store æg (115g i alt ca.)
200 ml. vand
150g chiafrø, malet til fint mel
70g hørfrø, malet til fint mel
60g græskarkerner, malet til fint mel
30g solsikkekerner
35g hørfrø
2 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
20g fiberHUSK
Fremgangsmåde
Start med at blende sveskegrøden fuldstændig fri for klumper med en stavblender.
Pisk herefter æg og vand i sveskegrøden.
Tilsæt resten & sørg for at få rørt det godt sammen.
Lad dejen hvile i 15-20 min.
Rul dejen ud til ca. 32×32 cm imellem to stykker bagepapir (ca. ½ cm høj), eller brug et bageunderlag (jeg elsker mit) & et stykke bagepapir.
Tag et nyt stykke bagepapir & vend den udrullede dej overpå.
Brug en skarp kniv, dyppet i vand til at skære firkanter i dejen – jeg skar 25 firkanter.
Bag i 40 min. ved 160g varmluft.
Når de er taget ud af ovnen, så brug lige en skarp kniv til at sikre at firkanterne kan komme fra hinanden.
Lad dem køle helt af på en bagerist.
Opbevares i lufttæt beholder.
Hvis jeg havde lidt mere forstand på det, så ville det være lige før jeg turde kalde dette en LCHF-opskrift, men dét må jeg vist hellere overlade til nogle som har sat sig mere ind i det en mig….