Kyllingesuppe med æblebåde


Opskrift på varm, lækker kyllingesuppe, med kun 51 kalorier pr. 100g.

Kyllingesuppe med æblebåde

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 51
Kulhydrater: 15 %
Proteiner: 53 %
Fedt: 31 %


Ca. 7 portion(er)
Ca. portions størrelse: 450 g
Ca. 230 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Udgivet i november, 2015
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

30g smagsneutral kokosolie fra Urtekram
170g finthakket rødløg (jeg valgte den nemme løsning fra frost)
12g finthakket rød chili (1 stk.)
9g finthakket frisk hvidløg (2 fed)
10g mediumstærk karry fra Urtekram
2g Gurkemeje fra Urtekram
1000g kyllinge inderfilet, skåret i mindre mundrette bidder (90 kcal pr. 100g)
300g æblebåde, gerne med skræl (øko, eller vælg igen den nemme måde, de fåes på frost fra Frigodan)
1500 ml kogende vand
40g kyllingefond (Touch of taste, 75 kcal pr. 100g)
4 store laurbærblade
250 ml Oma til madlavning (tidligere Milda) 4%
Salt og Peber

Fremgangsmåde

Varm olien op i en stor gryde, og svits løg, chili, hvidløg, karry + gurkemeje.
Brun kyllingen af.
Tilsæt æblebådene (gerne i frossen stand), vend godt rundt.
Tilsæt kogende vand, kyllingefond og laurbærblade & kog op.
Tilsæt Oma, rør godt rundt & kog op.
Lad simre under låg i 20 minutter.
Smag til med salt og peber.

Servér evt. med en klat skyr & et stykke ristet fuldkornsrugbrød (ikke med i kalorieberegningen).

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.