Ingredienser
300g blomkål
2 dl grøntsagsbouillon
1½ dl minimælk
1 tsk. stødt muskat
10g parmesan
500g kyllingebryst
1 hakket løg
2 fed presset hvidløg
2 æbler
3 dl vand
8 stk. fuldkorns lasagneplader
50g mozzarella Sund Fornuft 13%
3 spsk. Mango carry fra Santa Maria
Flagesalt med citrus fra Falksalt
Urtepeber fra Urtekram
Olie til stegning
Fremgangsmåde
Dæk blomkålsbuketter med bouillon og kog dem i 10-15 min. Hæld 2/3 af vandet fra, og blend blomkålen med en stavblender. Bland mælk, muskat og parmesan i. Smag til med salt og peber.
Skær kylling i mindre stykker. Rist karry af i olie, sammen med løg og hvidløg (sørg for at det ikke brænder på – det går hurtigt). Tilføj kylling og brun alle stykker af.
Skræl æblerne, fjern kernehuse & skær i mindre stykker. Tilføj til kyllingen og vend det grundigt. Hæld vand ved, og lad simre i 10-15 min. Smag til med salt og peber.
Start med en smule sauce i bunden, derefter lasagneplader og kylling. Fortsæt på denne måde. Slut af med sauce og drys med revet ost.
Bages ca. 35-40 min ved 180g varmluft, til lasagnepladerne er færdige.
Der kan evt. ligges staniol over i de sidste 10-15 min. Der er rimelig meget knald på min ovn, og derved undgåes at osten bliver brændt.
Lad kyllingelasagnen hvile i 10-15 min. før servering.
Hvis du ikke har citronsalt, mangokarry og urtepeber, kan du sagtens erstatte det med alm. salt, peber og karry.