Kylling i cremede champignons med nudler & squash


Opskrift på en skøn, cremet kyllingeret, med kun 66 kalorier pr. 100g.

Kylling i cremede champignons med nudler & squash

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 66
Kulhydrater: 33 %
Proteiner: 42 %
Fedt: 25 %


Ca. 4 portion(er)
Ca. portions størrelse: 457 g
Ca. 302 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Udgivet i februar, 2014
Opdateret i august, 2021

Super velsmagende ret, cremet & lækker – at den så er voldsomt sund, er bare bonus…

Ingredienser

520g rensede champignons
2 fed hvidløg (+3, men de skal ikke hakkes & blive i retten)
105g rødløg
130g rød peber
190g cherry tomater
480g kyllingebryst
60 ml. skummetmælk
250 ml. Oma til madlavning (tidligere Milda) 4%
50 ml. vand
10g Becel vegetabilsk olie
125g Asian Kitchen nudler * (det skal være den tredje variant, jeg ikke har afbilledet på Facebook, den uden tilsat smag – 2 portioner)
450g Squash
10g frisk persille
Salt & peber

Fremgangsmåde

Start med at skære halvdelen af champignons i store tern/skiver, resten hakkes fint (hold dem adskilt fra hinanden, de skal bruges på forskellige tidspunkter).
Hak de 2 fed hvidløg + rødløg fint.
Skær peberfrugt i tern.
Skær kyllingebryst i strimler.
Kog nudlerne i 4 minutter (de skal ikke have alle 5 ift. anvisningen, da de også skal varmes op i selve retten) – hæld vandet fra i en si & lad dem blot stå indtil de skal bruges i retten.
Hvis du er så heldig at have en spiralizer, så brug den til at lave strimler (spaghetti) af squashen. Ellers må du ud i noget fin-snitteri, evt. med en kartoffel-skræller.
Varm en stor gryde op, og kom 5g olie i. Sørg for at gryden er godt varm!
Svits champignon tern (de store) & peberfrugt ved høj varme, sørg for hele tiden at røre rundt i det, så det ikke brænder på. Giv et drys salt, imens der røres godt rundt. Den høje varme er med til at få væsken fra champignons til at fordampe, frem for at det bliver til en champignonsuppe.
Når champignons & peberfrugter er godt gyldne, tages de op af gryden & ligges til side på en tallerken.
Kom nu kyllingestrimlerne ned i gryden (ingen grund til ekstra olie her), sammen med 3 HELE fed hvidløg, og brun dem godt – giv et drys salt + peber. Tag dem op af gryden & lig dem til side på en tallerken – smid de hele hvidløg ud.
Hæld de 50 ml. vand ned i gryden, skrab bunden godt så smagen bliver samlet i væden. Lad vandet koge næsten helt ned & hæld det over til de ristede champignons/peberfrugter.
Kom de sidste 5g olie i gryden & varm op. Svits løg, hvidløg & de fintskårne champignons til løgene er blanke.
Tilsæt skummetmælken & lad det koge ind imens der røres godt rundt.
Tilsæt Oma – rør godt rundt. Kom champignons/peberfrugter & kylling tilbage i gryden. Smag til med salt & peber.
Kom de kogte nudler & squash-strimler ned i gryden, rør godt rundt. Kom cherry tomaterne i, og rør forsigtigt rundt så de ikke bliver smattede.
Varm hele retten op – smag evt. til en ekstra gang.
Serveres med et drys frisk persille over.

* Hvis der bruges andre nudler, eller pasta ændrer næringsværdierne sig væsenligt. Jeg har fundet disse nudler både i Føtex & i Netto!
Asian Kitchen nudler

Et kig på retten, inden der er drysset persille på.
Kylling i cremede champignons med nudler & squash, uden persille

Kylling i cremede champignons med nudler & squash

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.