Cheesecake “rugbrøds”-bund
155g Easis Rugbrøds Crunch
110g friske dadler (vægten er når stenene er fjernet)
1g salt
20 ml vand
Beklæd en springform (ca. 23-24 cm diameter) med bagepapir, sørg for at ligge et fladt stykke i bunden, og klip derefter strimler, som passer med højden på formen, og beklæd siderne med det. Luk springformen omkring de ydre strimler, så de bliver på plads – du kan også bruge noget rigtigt kantfolie, hvis du har det på lager, jeg havde ikke lige noget liggende (sært at mangle noget i mit køkken).
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend det sammen til en samlet masse.
Fordel massen i springformen, dyp dejskraber/ske i vand, så bliver det nemmere at fordele.
Bag i ovnen på 180g alm. ovn, i 10 minutter.
Stil bunden på køl.
Cheesecake koldskåls-creme
400g Philadelphia Light Natural
155 ml kærnemælk
150g Thiese Skyr (det er den jeg altid bruger, den er mere fast i konsistensen)
20 ml citronsaft
12g Dr. Oetker revet appelsinskal (citronskal kan også anvendes – Dr. Oetker bliver ved med at ændre deres produktlink, så det er svært at linke til – søg evt. på nettet, hvis du ikke ved hvad det er)
2g vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
15g Easis Perfect Sød
50g pasteuriserede æggehvide
6 blade husblas (gelatine blade)
Pisk Philadelphia luftigt med en elpisker.
Tilføj kærnemælk, skyr, citronsaft, appelsinskal, vanilje og Perfect Sød – pisk godt sammen.
Lig husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutters tid.
I en anden skål piskes æggehviden helt stiv (vend bunden i vejret på skålen!).
Vend æggehviden i resten af cremen.
Kram vandet af husblas og smelt det over et vandbad – det må IKKE koge.
Bland en spiseske af cremen i husblassen og rør godt rund – gentag dette med ca. 5 spiseskeer creme i alt – så undgår du at husblassen bliver til trevler, når den blandes i cremen.
Hæld husblas-blandingen i cremen & rør godt igennem.
Hæld cremen over bunden, og stil på køl igen – om en times tid kan du begynde på toppingen.
Hindbærtopping
300g friske hindbær (skyllede og dryppet godt af – frosne kan egentlig også bruges, de skal bare bruge noget mere tid på komfuret)
30 ml vand
10g Easis Perfect Sød
4 blade husblas (gelatine blade)
Lig husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutters tid.
Imens husblas er i blød, hældes hindbær, vand og Perfect Sød i en gryde. Kog op og lad bærene koge helt ud under omrøring (mosning).
Når bærene er kogt ud, krammes vandet af husblas & det ligges ned til bærene i gryden. Rør RIGTIG GODT rundt, indtil husblas er helt opløst.
Lad hindbærtoppingen køle af i gryden i et kvarters tid.
Hæld hindbærtoppingen oven på cremen, og stil på køl igen i en times tid – eller til dagen efter, den smager lige så perfekt dagen efter den er lavet.
Når kagen sammenlagt har været på køl et par timer, og den er stivnet korrekt, åbnes springformen og kanten løftes forsigtigt af. Pil strimlerne forsigtigt af kagen – NU er kagen klar til at blive nydt.
“Rugbrøds”-bund i springform, beklædt med bagepapir.