Inspiration til morgenmad med proteiner


Inspiration til hvordan du kan sammensætte en proteinrig morgenmad.

Inspiration til morgenmad med proteiner

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 94
Kulhydrater: 57 %
Proteiner: 28 %
Fedt: 15 %


Ca. 1 portion(er)
Ca. portions størrelse: 357 g
Ca. 335 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Morgenmad
Emneord: Kalorielet
Udgivet i december, 2012
Opdateret i august, 2021

For mig har det næsten altid været en udfordring at spise morgenmad. Dét med at stå ud af sengen & nærmest med det vups at indtage mad – det går bare ikke.
Men jeg er så heldig at leve sammen med en lille, livligt logrende fyr, som kræver at det første punkt på enhver dags dagsorden er en god, lang luftetur med ham. Og på de gåture kan jeg nå at opbygge en sund appetit (både pga. motionen, men bestemt også fordi min logrende ven får mig til at grine), og ikke mindst nå at glæde mig til den mad jeg skal hjem og spise.
Gåturen bliver også gerne brugt på at tænke over hvad jeg skal hjem & spise.

Den lille logrende fyr, der kickstarter min dag:
Kickstarter-fyren

Jeg ved jo godt hvad der er fornuftigt at spise, og har gjort mig en hel del i grød – men det med at få flere proteiner ind, er for mig en udfordring i morgenmaden. Æg er godt – men der er mange kalorier i blommerne (+ diverse diskussioner om hvorvidt det er sundt at gå i selvsving i æg), og jeg har helt ærligt ikke lyst til at bruge for stort en del af min kalorie-kasse på ét måltid (der skal også være plads til lidt hygge-ballade). Ost er også godt, men jeg har seriøst aldrig nogensinde været gode venner med skive-osten – jeg forsøgte endda i starten af i år med at spise noget ost, bare fordi jeg mente at det slet ikke er i orden ikke at kunne lide ost, men det kunne jeg stadig ikke. Forleden stod jeg igen foran oste-reolen & tænkte: “tag dig nu sammen, det er sundt, der er meget at vælge imellem, andre elsker det”! Jeg valgte en pakke der så nogenlunde ufarlig ud, bragte den hjem uden at komme til skade & så har den ellers ligget på lur som en ninja i mit køleskab…
I dag, her til morgen tog jeg mig sammen. Jeg tænkte at jeg skulle have mig en røvfuld proteiner & sammensatte min morgenmad ud fra den teori. Og hold da helt op – jeg kunne spise det uden at osten skabte krøller på mine tæer (måske fordi jeg pakkede den ind i rugbrød & marmelade, eller måske fordi mine smagsløg generelt er blevet ændret ifm. hele min kostomlægning), jeg syntes faktisk det smagte helt ok. Og vigtigst af alt – her sidder jeg adskillige timer efter mit måltid & føler mig ganske mæt!

Ristet rugbrød med ost & marmelade:
Proteinrig morgenmad - rugbrød med ost og marmelade

Skyr rørt op med vanilje, revet æble, vanilje, kanel & mandler:
Proteinrig morgenmad - skyr med æble, vanilje, kanel og mandler

Mit måltid bestod af:
70g mørkt fuldkornsrugbrød (én af de der lidt længere skiver)
25g jordbær marmelade fra Easis
1 danbo 15% fra Levevis
150g Skyr 0,2% fra Levevis
90g revet æble
2g hakkede mandler
Vanilje (ikke vaniljesukker)
Stødt kanel (kanel gør bare noget godt ved blodsukkeret, og man har slet ikke lyst til at synde)

Rugbrød blev ristet godt på en brødrister, halveret, smurt med marmelade, tilført en skive ost & klappet sammen.
Skyr blev rørt op med vaniljekorn & det revne æble blev rørt i. Mandler & kanel blev strøget på toppen.

Energifordeling blev ret god, med 337 kalorier for hele portionen:
Proteinrig morgenmad - energifordeling

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.