Ingredienser
100g fuldkornshvedemel
50g grove økologiske havregryn
korn fra 1 vaniljestang
½ tsk. natron
25g mørk belgisk chokolade fra Easis
50g hasselnødder
25g mandler
60g Becel pro-activ
60g Perfect Fit fra Easis
1 dl skummetmælk
1 æg
Fremgangsmåde
Smelt Becel i en lille gryde.
Hæld langsomt Perfect Fit i gryden, imens du pisker løs. Vær sikker på at det hele er smeltet godt sammen. Perfect Fit kan være vanskelig at arbejde med på denne måde.
Hæld mælken i margerineblandingen & rør godt. Du kan evt. varme det hele op til kogepunktet, men ikke i for lang tid, hvis du har svært ved at røre det ud.
Hak nødder og chokolade fint.
Bland mel, vanilje, natron og havregryn sammen i en skål – hæld nødder og chokolade i blandingen.
Hæld den opvarmede masse over melet og rør grundigt.
Tilsæt ægget og rør godt i et minuts tid.
Kom bagepapir på en bradepande og lav klatter af dejen med en ske, de skal ca. være på str. med en spiseske. Tryk dem lidt flade.
Bag i 15 min. ved 175g (ikke varmluft) øverst i ovnen.
Lad dem køle af – der bliver 16 klatter ud af denne portion.