Ingredienser
5g gær
½ ltr. koldt vand
Et par dråber Perfect Sød fra Easis
100g grove økologiske havregryn
5g hørfrø (Änglamark)
1½ tsk salt
5g Becel vegetabilsk olie
200g grahamsspeltmel (Urtekram)
100g økologisk rugmel (Kornkammeret)
200g hvedemel
Fremgangsmåde
Opløs gær i vandet.
Tilsæt resten & rør godt rundt med en ske.
Stilles tildækket til hævning i køleskabet natten over.
Næste morgen hældes lidt vand i en skål, dyp en spiseske i vandet & brug den til at lave dejklatter på en bageplade.
Pensl med vand & lad bollerne efterhæve i 10 minutters tid, imens ovnen varmes op til 180g varmluft.

Bages i 20-25 min. alt efter størrelsen på bollerne.
De er færdige, hvis de lyder hule når du banker på bunden af dem.

Lad bollerne køle helt af – ellers er de lidt klæge i krummen.
Jeg har fundet denne opskrift hos “Det skal smage af noget“, jeg har blot valgt at halvere portionen, udskifte sukkeret & valgt mel-typer.