Havreboller (langtidshævede)


Opskrift på super mættende boller, med kun 234 kalorier pr. 100g.

Havreboller (langtidshævede)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 234
Kulhydrater: 78 %
Proteiner: 13 %
Fedt: 9 %


Ca. 10-12 portion(er)
Ca. portions størrelse: 80 g
Ca. 187 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød
Udgivet i oktober, 2012
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

5g gær
½ ltr. koldt vand
Et par dråber Perfect Sød fra Easis
100g grove økologiske havregryn
5g hørfrø (Änglamark)
1½ tsk salt
5g Becel vegetabilsk olie
200g grahamsspeltmel (Urtekram)
100g økologisk rugmel (Kornkammeret)
200g hvedemel

Fremgangsmåde

Opløs gær i vandet.
Tilsæt resten & rør godt rundt med en ske.
Stilles tildækket til hævning i køleskabet natten over.

Næste morgen hældes lidt vand i en skål, dyp en spiseske i vandet & brug den til at lave dejklatter på en bageplade.
Pensl med vand & lad bollerne efterhæve i 10 minutters tid, imens ovnen varmes op til 180g varmluft.

Havreboller - langtidshævede, efterhævning

Bages i 20-25 min. alt efter størrelsen på bollerne.
De er færdige, hvis de lyder hule når du banker på bunden af dem.

Havreboller

Lad bollerne køle helt af – ellers er de lidt klæge i krummen.

Jeg har fundet denne opskrift hos “Det skal smage af noget“, jeg har blot valgt at halvere portionen, udskifte sukkeret & valgt mel-typer.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.