Havreboller (langtidshævede)


Opskrift på super mættende boller, med kun 234 kalorier pr. 100g.

Havreboller (langtidshævede)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 234
Kulhydrater: 78 %
Proteiner: 13 %
Fedt: 9 %


Ca. 10-12 portion(er)
Ca. portions størrelse: 80 g
Ca. 187 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød
Udgivet i oktober, 2012
Opdateret i juli, 2023

Ingredienser

5g gær
½ ltr. koldt vand
Et par dråber Perfect Sød fra Easis
100g grove økologiske havregryn
5g hørfrø (Änglamark)
1½ tsk salt
5g Becel vegetabilsk olie
200g grahamsspeltmel (Urtekram)
100g økologisk rugmel (Kornkammeret)
200g hvedemel

Fremgangsmåde

Opløs gær i vandet.
Tilsæt resten & rør godt rundt med en ske.
Stilles tildækket til hævning i køleskabet natten over.

Næste morgen hældes lidt vand i en skål, dyp en spiseske i vandet & brug den til at lave dejklatter på en bageplade.
Pensl med vand & lad bollerne efterhæve i 10 minutters tid, imens ovnen varmes op til 180g varmluft.

Havreboller - langtidshævede, efterhævning

Bages i 20-25 min. alt efter størrelsen på bollerne.
De er færdige, hvis de lyder hule når du banker på bunden af dem.

Havreboller

Lad bollerne køle helt af – ellers er de lidt klæge i krummen.

Jeg har fundet denne opskrift hos “Det skal smage af noget” (som ikke længere har en hjemmeside, derfor er det ikke muligt at linke), jeg har blot valgt at halvere portionen, udskifte sukkeret & valgt mel-typer.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.