Ingredienser
5g gær
½ ltr. koldt vand
Et par dråber Perfect Sød fra Easis
100g grove økologiske havregryn
5g hørfrø (Änglamark)
1½ tsk salt
5g Becel vegetabilsk olie
200g grahamsspeltmel (Urtekram)
100g økologisk rugmel (Kornkammeret)
200g hvedemel
Fremgangsmåde
Opløs gær i vandet.
Tilsæt resten & rør godt rundt med en ske.
Stilles tildækket til hævning i køleskabet natten over.
Næste morgen hældes lidt vand i en skål, dyp en spiseske i vandet & brug den til at lave dejklatter på en bageplade.
Pensl med vand & lad bollerne efterhæve i 10 minutters tid, imens ovnen varmes op til 180g varmluft.
Bages i 20-25 min. alt efter størrelsen på bollerne.
De er færdige, hvis de lyder hule når du banker på bunden af dem.
Lad bollerne køle helt af – ellers er de lidt klæge i krummen.
Jeg har fundet denne opskrift hos “Det skal smage af noget” (som ikke længere har en hjemmeside, derfor er det ikke muligt at linke), jeg har blot valgt at halvere portionen, udskifte sukkeret & valgt mel-typer.