Skøn simreret, der giver både varme og lækker mæthed.
Ingredienser
10g Becel vegetabilsk olie
340g gullashkød (oksekød mellemskært)
110g rødløg
2 store spsk. paprika
15g fuldkornshvedemel (319 kcal pr. 100g)
1 ds. hakkede tomater (20 kcal pr. 100g)
1½ dl. oksebouillon
520g kartofler
1½ tsk. knust spidskommen fra Urtekram
1 tsk. chiliflager fra Urtekram
330g gulerod
110g pastinak
5g presset hvidløg
330g rød peberfrugt (2 stk.)
2-3 laurbærblade
Vand (250ml & 200ml)
Salt+ peber (jeg brugte 5 tsk. salt & 6 tsk. peber)
Fremgangsmåde
Pil & hak løget fint.
Skræl kartoflerne & skær dem i store tern (hvis du som jeg brugte nogle store kartofler, er de alm. størrelse så bare lad dem være hele).
Skræl gulerod + pastinak & skær dem i tykke skiver.
Fjern kerner fra peberfrugten & skær den i strimler.
Varm olien op i en gryde & brun kødet af.
Tilsæt løg + hvidløg & lad stege til løgene er blanke.
Tilsæt paprika & mel – rør godt rundt.
Tilsæt hakkede tomater, oksebouillon, kartofler, spidskommen & chiliflager.
Tilsæt 250ml vand & bring i kog under omrøring.
Lad simre ved svag varme i to timer.
Tilsæt gulerod, pastinak, hvidløg, rød peber & laurbærblade.
Tilsæt 200ml vand, bring i kog igen.
Lad simre igen i ½ – 1 time.
Smag til med salt & peber.
Servér med en klat skyr & drys med basilikum.