En måske lidt utraditionel grov grød, men den er top-lækker, super-mættende & så kan den anvendes på mere end én måde – total bonus-grød…
Ingredienser
70g Levevis perlebyg
1 kg Clara Frijs pærer (andre kan også bruges, men hvis de er blødere i det, skal de nok koges lidt mindre)
100 ml vand
korn fra 1 stor vaniljestang
1 tsk. Perfect Sød fra Easis
Fremgangsmåde
Skyl perlebyg & kog dem i 15 min. hæld vandet fra & lad dem dryppe helt af.
Imens perlebyg koges, skylles pærerne & stilk, blomst + kernehus fjernes (de skal ikke skrælles – jeg havde 813g pærer, efter de var blevet “fikset”).
Skær pærerne ud i mindre stykker, og kom dem i en gryde med vand, vaniljekorn & den tomme vaniljestang.
Kog op & lad simre i 25 min. under låg – rør dog rundt en gang imellem.
Fjern den hele vaniljestang & blend herefter grøden igennem med en stavblender – tilsæt perlebyg & blendt det hele godt sammen.
Smag til med Perfect Sød & lad simre yderligere i 5 minutters tid, under omrøring.
Stil på køl – og vær ikke nervøs, grøden tykner ved nedkølingen.
Grøden kan enten spises lige som den er, være en del af en lækker dessert, eller som jeg gjorde med noget af det her til morgen – jeg rørte 150g grød op med 10g chiafrø, lod det trække i et kvarters tid, og spiste det med en omgang hjemmerørt vaniljeskyr (skyr, vaniljekorn, Perfect Sød) + et drys kanel. Virkelig lækker morgenmad…