Fastelavn nærmer sig med hastige skridt, og selv om jeg ikke er den store fan af at slå katte af tønder, så lader jeg mig ikke holde tilbage ift. lækkert, SUNDT bagværk!
Ingredienser
200g Thise Kærnemælk (34 kcal pr. 100g)
35g gær
5g Perfect Sød fra Easis
1 stort æg (ca. 50g)
8g rapsolie
1/4 tsk. salt
10g Original stevia sukker
150g Hvid hvede fra Amo (IKKE at forveksle med alm. hvedemel, hvid hvede er fuldkornsmel)
100g ølands hvedemel (flere kostfibre, mere protein, købt i Rema1000)
1 tsk. natron
15g fiberHUSK (den til bagning, kan også erstattes af loppefrøskaller/psyllium)
140g jordbærcreme
320g kagecreme fra Easis – lav den på 3 dl vand & tilsæt ½ tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
Fremgangsmåde
Lun kærnemælken & opløs gæren i mælken.
Rør Perfect Sød, æg, rapsolie, salt og stevia sukker i.
Kom hvid hvede, ølands hvedemel, natron og fiberHUSK ned i blandingen – pisk det godt sammen med dejkroge.
Fortvivl ikke – dejen skal være rigtig våd, fibrene skal lige have lov at virke.
Lad dejen hvile tildækket i skålen i 30 minutter.
Dejen er nu blevet til at have med at gøre, fordi fibrene har opsuget væsken!
Tag dejen op af skålen, tril den til en pølse & skær den i 12 stykker.
Rul hvert stykke til en bolle, kom dem på en bageplade med bagepapir, dæk med et viskestykke & lad hæve i 45 minutter.
Når bollerne er hævet, skal de hver især have lidt af et tryk 16 i midten, så der kommer en udhuling der kan kommes fyld i – sørg for at fordybningerne har nogle gode kanter, så fyldet ikke flyder ud over.
Kom først to tsk. kagecreme i hver fordybning – glat det ud.
Kom derefter en tsk. jordbærcreme oven på kagecremen.
Bag bollerne midt i ovnen, på 220g alm. ovn i ca. 20 minutter. Bollerne skal have gyldne kanter, som lyder hule når der bankes på dem.
Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.
Dejen, efter den har brugt 30 min på at samle sig.
Fastelavnsbollerne efter hævning.
Fastelavnsbollerne, udhulet, med kage- og jordbærcreme.
Fastelavnsbollerne efter bagning.
Fastelavnsboller med dobbeltcreme (jordbær- og kagecreme).
Jeg har tidligere lavet en anden opskrift på fastelavnsboller, hvor dejen blev rullet ud, og foldet omkring fyldet – se den her.