Fastelavnsboller med kagecreme og jordbærcreme (fiberrige)


Opskrift på fantastiske fastelavnsboller, med kun 159 kalorier pr. 100g.

Fastelavnsboller med kagecreme og jordbærcreme (fiberrige)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 159
Kulhydrater: 78 %
Proteiner: 16 %
Fedt: 6 %


Ca. 12 portion(er)
Ca. portions størrelse: 73 g
Ca. 116 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Udgivet i januar, 2015
Opdateret i august, 2021

Fastelavn nærmer sig med hastige skridt, og selv om jeg ikke er den store fan af at slå katte af tønder, så lader jeg mig ikke holde tilbage ift. lækkert, SUNDT bagværk!

Ingredienser

200g Thise Kærnemælk (34 kcal pr. 100g)
35g gær
5g Perfect Sød fra Easis
1 stort æg (ca. 50g)
8g rapsolie
1/4 tsk. salt
10g Original stevia sukker
150g Hvid hvede fra Amo (IKKE at forveksle med alm. hvedemel, hvid hvede er fuldkornsmel)
100g ølands hvedemel (flere kostfibre, mere protein, købt i Rema1000)
1 tsk. natron
15g fiberHUSK (den til bagning, kan også erstattes af loppefrøskaller/psyllium)

140g jordbærcreme
320g kagecreme fra Easis – lav den på 3 dl vand & tilsæt ½ tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)

Fremgangsmåde

Lun kærnemælken & opløs gæren i mælken.
Rør Perfect Sød, æg, rapsolie, salt og stevia sukker i.
Kom hvid hvede, ølands hvedemel, natron og fiberHUSK ned i blandingen – pisk det godt sammen med dejkroge.
Fortvivl ikke – dejen skal være rigtig våd, fibrene skal lige have lov at virke.
Lad dejen hvile tildækket i skålen i 30 minutter.
Dejen er nu blevet til at have med at gøre, fordi fibrene har opsuget væsken!
Tag dejen op af skålen, tril den til en pølse & skær den i 12 stykker.
Rul hvert stykke til en bolle, kom dem på en bageplade med bagepapir, dæk med et viskestykke & lad hæve i 45 minutter.
Når bollerne er hævet, skal de hver især have lidt af et tryk 16 i midten, så der kommer en udhuling der kan kommes fyld i – sørg for at fordybningerne har nogle gode kanter, så fyldet ikke flyder ud over.
Kom først to tsk. kagecreme i hver fordybning – glat det ud.
Kom derefter en tsk. jordbærcreme oven på kagecremen.
Bag bollerne midt i ovnen, på 220g alm. ovn i ca. 20 minutter. Bollerne skal have gyldne kanter, som lyder hule når der bankes på dem.
Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.

Fastelavnsboller
Dejen, efter den har brugt 30 min på at samle sig.

Fastelavnsboller
Fastelavnsbollerne efter hævning.

Fastelavnsboller
Fastelavnsboller
Fastelavnsboller
Fastelavnsboller
Fastelavnsbollerne, udhulet, med kage- og jordbærcreme.

Fastelavnsboller
Fastelavnsbollerne efter bagning.

Fastelavnsboller
Fastelavnsboller
Fastelavnsboller
Fastelavnsboller med dobbeltcreme (jordbær- og kagecreme).

Jeg har tidligere lavet en anden opskrift på fastelavnsboller, hvor dejen blev rullet ud, og foldet omkring fyldet – se den her.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.