Så fik jeg endelig taget hul på at lave en mindre usund udgave af en egentlig “hellig” opskrift. Alle kender den, elsker den & har sikkert også deres egen version af den. Det her er min udgave – og jeg er fuldstændig tosset med den. Den er lige så svampet, fedtet og sød som sådan én skal være…
Ingredienser – kage
110g Perfect Fit fra Easis
25g kokos fiber (kan erstattes af ca. 30g mel mere)
100g glutenfri mel (“Jytte mel” fra Superbrugsen – alm. mel kan også bruges, men så ændrer beregningerne sig)
40g fiberfin
5g fiberHUSK
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 stort æg
50g kalorielet sveskegrød fra Skælskør Frugtplantage (50 kcal pr. 100g – erstatter et æg, og du kan ikke smage at det er der)
100g æblepuré (jeg bruger noget jeg har fundet i en helse-biks, med kun 34 kcal pr. 100g. Det kan selvfølgelig erstattes af æblegrød-/mos, som er blendet til puré – dog ændrer kalorie beregningen sig)
110 ml skummetmælk
100g skyr fra Levevis
2 tsk. Perfect Sød fra Easis
Fremgangsmåde
Sigt alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
Pisk ægget godt i en anden skål, og tilsæt dernæst de sidste våde ingredienser – pisk godt.
Pisk tilsidst de tørre ingredienser i de våde, lidt af gangen.
Beklæd en springform med bagepapir & hæld dejen i.
Bages i 25 min. på 175g varmluft.
Ingredienser – topping
30g Becel pro-activ
50g Kokosmel fra Sund fornuft
50g sukrin gold
25g Lene Hansson agavesirup fra Urtekram (anden agavesirup kan naturligvis også anvendes, jeg synes bare denne er god & den har kun 300 kcal. pr. 100g)
30 ml skummetmælk
Fremgangsmåde
Varm det hele op i en gryde, sørg for at røre godt rundt.
Når kagen har bagt de 25 min. tages den ud af ovnen, og toppingen smøres på.
Bages yderligere 5-7 min.