Super lækker og “svampet” kage – nok den bedste “chokoladekage” jeg længe har smagt!
Ingredienser
200g mandler
400g dadler uden sten (ikke tørrede)
30g Becel vegetabilsk olie
2 tsk. vaniljesukker
40g kakao
1 moden banan
1 nip salt
6 hele æg
Saft fra 1 lime
Fremgangsmåde
Blend mandler til mel.
Tilsæt dadler + olie & blend det godt.
Tilsæt resten – æggene ét ad gangen.
Blend godt sammen. Skrab evt. siderne af foodprocessoren af med en dejskraber & blend igen.
Beklæd en springform med bagepapir. Smør evt. springformen med lidt olie først, så sidder bagepapiret høfligt fast imens du hælder dejen i den.
Bag i 45-60 min. på 160g (ikke varmluft), lig evt. lidt staniol over de sidste 10 min., for at sikre at toppen ikke bliver brændt (afhænger lidt af din ovn).
Dryp evt. med saften fra en lime, når kagen er kølet af & servér med frisk frugt & dessertcreme, den passer perfekt med sin sødme, friskhed og syrlighed (ikke med i kalorieberegningen).
Det er absolut nemmest hvis du har en foodprocessor, men det kan godt lade sig gøre med en stavblender, der skal bare arbejdes lidt ekstra.
Og ja, helt sund er den vel ikke hvis man kigger kalorier – men der er hverken sukker eller mel i & så får den altså positive points fra mig!
Opskriften på dadelkagen er fundet her.