Måske en ganske ordinær ret, som jeg normalt ikke bruger en opskrift til, men jeg tror de færreste tænker over at selv “gamle kendinge” kan være sunde – hvis bare man ligger en smule omtanke i, hvordan man laver dem.
Det smager fantastisk, er mildt & cremet + proppet med proteiner – og så mætter det helt fantastisk…
Ingredienser
10 ml. Becel vegetabilsk olie
150g rødløg, skåret i grove skiver
155g gulerødder, skåret i grove stave
390g skinkekød i tern (jeg købte “Dit Valg” skinkekød i Fakta, med 118 kcal. pr. 100g)
250 ml. vand
1 tern Knorr Svinebouillon
300g blommetomater, i både
255g brune champignon, i både
180g peberfrugter, i grove tern
100g Levevis skyr
100 ml. Oma til madlavning 4% (den tidligere Milda til madlavning, lilla brik)
Paprika, salt, peber, cayennepeber
1 tsk. Perfect Sød fra Easis
4g friskhakket persille
Fremgangsmåde
Varm olien op, tilsæt 1 tsk. paprika & ½ tsk. cayennepeber.
Svits løg i olien, tilsæt skinketern når løgene er blanke & sørg for at brune kødet godt.
Tilsæt gulerødder & rør godt rundt.
Tilsæt vand & bouillonterning – kog op.
Lig tomatbådene øverst, og lad retten simre under låg i 25 min.
Imens retten simrer, steges champignon godt af på en tør pande (det giver en god smag).
Tilsæt peberfrugt til champignon & lad dem stege lidt med.
Mos tomaterne helt ud i retten, rør rundt & tilsæt champignon + peberfrugter – rør godt rundt.
Lad simre 20 min. uden låg.
Tilsæt skyr & Oma til madlavning, smag til med paprika, salt, peber & Perfect Sød (jeg brugte 1 tsk. paprika, 2½ tsk. salt & 3½ tsk. peber).
Lad retten simre yderligere i 10 min.
Servér skinkegryden med Asian Kitchen nudler, og drys med frisk persille.
Hele min portion kom samlet til at være på 312 kalorier – og jeg blev i den grad mæt!