Kartoffel-gulerodssuppe


Opskrift på skøn suppe, med kun 53 kalorier pr. 100g.

Kartoffel-gulerodssuppe

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 53
Kulhydrater: 83 %
Proteiner: 9 %
Fedt: 8 %


Ca. 4-6 portion(er)
Ca. portions størrelse: 320 g
Ca. 170 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Aftensmad
Emneord: Kalorielet | Suppe
Udgivet i september, 2013
Opdateret i august, 2021

Suppe-tiden nærmer sig, og dét er jeg slet ikke ked af. Det mætter skønt & så er det bare proppet med sundhed & varme…

Ingredienser

400g gulerødder, skrællet & skåret i 2 cm. skiver
600g bagekartofler, skrællet & skåret i 2 cm. skiver
145g rødløg
2 tsk. stødt ingefær (jeg havde ikke lige noget friskt på lager)
2 fed presset hvidløg
1 frisk rød chili
1 spsk. Becel vegetabilsk olie
1 liter grøntsagsbouillon
frisk koriander
1 lime
Citronsalt & krydderpeber

Fremgangsmåde

Varm olien op i en tykbundet gryde og svits hvidløg og chili, sammen med ingefær.
Tilsæt kartofler, gulerødder & løg lad det hele stege i ca. 5-6 min. til grøntsagerne netop har taget lidt farve.
Hæld bouillonen over, læg låg på og lad suppen simre i ca. 45 min. til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen med stavblender.
Smag til med salt, peber og lime og servér suppen rygende varm, pyntet med frisk koriander og evt. lidt ekstra chili + en rigtig god bolle.

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.