Ingredienser
445g moden avocado (ca. 4 stk. i mellem str.)
100g Irmas Mørk Chokolade 85% (570 kcal pr. 100g)
15g FiberSirup Gold
30g fedtfattig kakao fra Urtekram (310 kcal pr. 100g)
25g friskpresset limesaft (1 lime)
7g Perfect Sød fra Easis (sært tal, men jeg smagte mig frem)
Fremgangsmåde
Hak chokoladen groft & kør det herefter så fint som muligt i en foodprocessor – husk at skrabe kanterne i skålen fri, chokoladen kan godt sætte sig lidt der.
Befri avocadoer for skal og sten & kom dem, sammen med resten af ingredienserne ned til chokoladen i foodprocessoren.
Og SÅ skal der køres – jeg lod min foodprocessor køre i godt 10 minutter, hvor jeg med jævne mellemrum i starten sørgede for at skrabe det fri som satte sig fast i bunden, og sørgede for at alle avocado stykker blev kørt helt til mos. Min blanding var faktisk lidt lun, bare af at blive kørt rundt… Massen skal være helt glat & blank – uden den mindste antydning af grums/klumper, før det er færdigt.
Kom massen i et syltetøjsglas.
Opbevares på køl – mængden svarer ca. til et alm. str. syltetøjsglas – holdbarheden er på ca. 14 dage ved opbevaring i køleskab.
Hvis vi er rigtig uartige, så laver vi lige en hurtig næringsværdi-sammenligning med en mere traditionel nutella:
Næringsværdi pr. 100g: Kalorier: 524 | Proteiner: 5% | Kulhydrater: 44% | Fedt: 50%
Mættet fedt: 21g | Umættet fedt: 9g | Kostfibre: 4.5g | Tilsat sukker: 55g
Beregningerne på denne opskrift er:
Næringsværdi pr. 100g: Kalorier: 226 | Proteiner: 10% | Kulhydrater: 29% | Fedt: 61%
Mættet fedt: 1,5g | Umættet fedt: 8,3g | Kostfibre: 6.5g | Tilsat sukker: 0,59g
Jeg har nævnt det før, men gør det gerne igen… Jeg er tosset med Michelle Kristensen – hun er simpelthen genial til at hitte på skønne, gode sager. Denne gang har jeg arbejdet videre med hendes opskrift på Anti-inflammatorisk “nutella”. Jeg ville have linket til Michelle Kristensens opskrift på her, men hun har desværre skiftet website adskillige gange, siden jeg udgav denne opskrift, og det er umuligt at finde frem til det korrekte link, beklager! Men her er et link til andre af hendes opskrifter, hvis du skulle få lyst til at kigge nærmere på dem.