Så er det vist på tide at få gjort denne ret lidt sundere. Jeg husker stadig barndommens portioner, der var sovset ind i baconfedt – men det er jo slet ikke nødvendigt at gå i bacon-selvsving (selv om det er lækkert), for at få en ekstremt velsmagende, men kalorielet portion brændende kærlighed…
Ingredienser
100g skrællede kartofler
* 330g groftskårne rodfrugter fra “sund fornuft” (frost, 35 kcal pr. 100g)
65g hakket grønkål (frost)
20g cheasy a38 naturel 0,1%
1 lille æble (65g skrællet & skåret i små tern)
45g Steff Houlberg bacontern (270 kcal pr. 100g)
65g kyllingestrimler (“Dit valg”, max 3% fedt fra Fakta, 80 kcal pr. 100g)
Perfect Sød fra Easis
Salt & peber
* Jeg er rimelig specifik i mit valg, da jeg synes det er smart at kunne bruge noget af blandingen som mos & løgene til at blive stegt bløde på panden. Hvis du kender til andre rodfrugtblandinger du hellere vil anvende, eller vil bruge friske rodfrugter & løg – så bliver resultatet nok det samme…
Fremgangsmåde
Kog kartoflerne i rigeligt vand.
Sortér løg fra rodfrugtblandingen, de skal steges sammen med bacon & derfor ikke koges & moses.
Efter ca. 10 min. tilsættes rodfrugter & grønkål.
Efter kogning hældes vandet fra & der laves en mos (enten med en stavblender, piskeris eller en moser).
Tilsæt cheasy til mosen & smag til med et par dryp Perfect Sød, salt + peber (jeg brugte 1 tsk. salt & 2 tsk. peber).
Steg bacon på en god slip-let pande (ikke noget fedtstof på), i 5 minutters tid.
Skær kyllingestrimlerne i mindre stykker
Tilsæt kyllingestykkerne, løgene fra rodfrugtblandingen & æbletern.
Giv et drys peber & steg blandingen færdig.
Servér med gode rødbeder (som jeg egentlig burde lave selv, men jeg spiser dem ikke ofte nok), og let dampede gulerødder.