Boller med skyr og fibre


Opskrift på skønne, mættende fiber-boller, med kun 194 kalorier pr. 100g.

Boller med skyr og fibre

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 194
Kulhydrater: 57 %
Proteiner: 14 %
Fedt: 29 %


Ca. 4 portion(er)
Ca. portions størrelse: 112 g
Ca. 217 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød
Udgivet i september, 2013
Opdateret i august, 2021

Skønne boller, proppet med skønne fiber – super mættende.

Ingredienser

100 ml. skummetmælk
20g gær
25 ml. Becel vegetabilsk olie
½ æg (25g)
50g Levevis skyr
½ tsk. salt
½ tsk. Stevia sweet crystal
50g hvedemel *
50g fuldkornshvedemel
30g fiberfin
10g fiberHUSK
½ tsk. natron
20g Spelt-Bageblanding fra Urtekram

Fremgangsmåde

Hæld kogende vand over spelt-blandingen & lad trække i 3 min. – hæld vandet fra.
Lun skummetmælken & opløs gæren i mælken.
Tilsæt resten & ælt godt – en bagemaskine eller en el-pisker med dejkroge er at foretrække, da dejen er farligt klistret.
Lad dejen hæve tildækket i 45-60 min.
Form til boller (jeg fik 4 store boller), og lad efterhæve på bageplade med bagepapir i 30 min.
Pensl med vand & bag på 225g alm. ovn i 12 min.

Boller med skyr og fibre

* Jeg ved godt jeg plejer at bruge glutenfri mel – men jeg var løbet tør & gad ikke rende i Super Brugsen efter min favorit-mel…

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.