Nogle af mine kære kolleger har givet udtryk for at dét der med frugt i kage, dét er bare ikke rigtig kage… Så da jeg skulle finde frem til hvad jeg dog skulle bage til dem i forbindelse med min fødselsdag, så blev det én af mine egne favoritter – tilsat chokolade. Acceptabelt kompromis synes jeg selv…
Du kan finde en lidt mindre kalorietung udgave af denne fantastiske kage her.
Ingredienser
2-3 ubehandlede appelsiner på lidt over 300g samlet
3 store æg
100g mandler
1 tsk. bagepulver
2½ tsk. Perfect Sød fra Easis
50g Mørk Belgisk Chokolade fra Easis
Fremgangsmåde
Skyl appelsinerne, put dem i en gryde & dæk dem med vand.
Kog appelsinerne op & lad dem simre i ca. 1½ time.
Hæld vandet fra & lad appelsinerne køle af.
Skær appelsinerne i mindre stykker & fjern evt. kerner.
Blend dem til puré med en stavblender (ja skrællen skal blendes med).
Pisk æg godt & hæld 300g appelsinpuré i. Pisk igen.
Tilsæt bagepulver & pisk.
Mal mandlerne til mel & bland dem i æggemassen.
Tilsæt Perfect Sød & pisk godt.
Hak chokoladen & bland den i dejen.
Beklæd en springform med bagepapir & hæld dejen i.
Bag 40-45 min ved 170g (ikke varmluft).