Ingredienser
1 kg æbler (med skræl, men uden kærnehus) skåret i både
5 dl vand
2 stjerneanis
6 hele nelliker
½ tsk. stødt allehånde
2 tsk. stødt kanel
2 kanelstænger
20g Perfect Sød fra Easis
Atamon
Fremgangsmåde
Kom æblebåde og vand i en stor gryde. Kog til mos i 30-40 min. (alt efter størrelsen på æblebådene, gryden, og hvor dækkede af vand, æblebådene er).
Tør-rist stjerneanis og de hele nelliker på en knald-varm pande.
Knus stjerneanis og de hele nelliker i en morter.
Flæk vaniljestængerne & skrab kornene ud.
Når æblerne er kogt til grød, skal de have en ordentlig tur med en stavblender, så der ikke er nogle hele skræller tilbage.
Tilsæt krydderierne, vaniljekornene, de halve vaniljestænger og Perfect Sød. Rør godt rundt!
Kog nu grøden igen ved middel varme under låg i 1½ time – rør rundt af og til.
Skru ned på lav varme, og lad grøden koge yderligere i 1½ time med låget halvt på. Rør rundt en gang imellem.
Skyl et syltetøjsglas i atamon & kom æblesmøret i – du kan evt. vælge at fjerne vaniljestængerne, men du kan også bare lade dem være, og spise udenom dem.
Opbevares på køl!
Nyd æblesmøret på brød, i kager, desserter eller det der lige falder dig ind.
Portions-beregning er lavet på baggrund af, at det blev smurt på et stykke brød… Portionen vil naturlig variere alt efter, hvad æblesmøret bliver anvendt til! Det blev til 780g æblesmør i alt.