Stenalder-hapsere med dadler og chokolade


Opskrift på lækre snack-bidder, med 441 kalorier pr. 100g.

Stenalder-hapsere med dadler og chokolade

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 441
Kulhydrater: 20 %
Proteiner: 25 %
Fedt: 55 %


Ca. 20 portion(er)
Ca. portions størrelse: 24 g
Ca. 106 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød | Snacks
Emneord: "Sundt" slik
Udgivet i februar, 2015
Opdateret i august, 2021

Ingredienser

250g Amo stenalderbrød-blanding (se billeder længere nede)
10g Psyllium fra Finax
½ tsk. salt
20g tørrede dadler, skåret i tern
45g Mørk belgisk chokolade fra Easis (430 kcal pr. 100g. Ingen sukker – sødet med stevia), hakket i mindre stykker
2 store æg (112g i alt ca.)
50g æggehvide
33g rapsolie

Fremgangsmåde

Vend de tørre ingredienser sammen.
Pisk æg, æggehvide og rapsolie godt sammen.
Rør det tørre og det våde sammen & lad det hvile i 10 minutter.
Kom massen på en bageplade med bagepapir, og form en flad firkant (ca. 1½ cm høj).
Bages ved 160g alm. ovn i 30 minutter.
Lad det køle af & skær ud til hapse-størrelser – jeg fik 20 stk.
Opbevares i lufttæt beholder i køleskabet.

Amo Stenalderbrød
Amo Stenalderbrød

Amo Stenalderbrød
Amo Stenalderbrød

Stenalder-hapsere med dadler og chokolade
Før bagning, formet som en firkant på bageplade med bagepapir.

Stenalder-hapsere med dadler og chokolade
Før bagning – helt tæt på.

Stenalder-hapsere med dadler og chokolade
Efter bagning, før udskæring til hapsere.

Stenalder-hapsere med dadler og chokolade
Lækre hapsere…

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.