Endnu en variant af de gode rugbrødschips, som smager fantastisk oven på skyr – denne gang lavet på super sundt rugbrød med gode fedtstoffer & tilsat ekstra proteiner…
Ingredienser
200g Hørfrø rugbrød (“Vores brød” købt i Føtex, 220 kcal pr. 100g)
50g vaniljeproteinpulver (375 kcal. pr. 100g, min er EcoProtein økologisk proteinpulver)
1 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
20g Becel Let (ikke det flydende, 350 kcal pr. 100g)
235 ml. vand
5g Perfect Sød fra Easis
Fremgangsmåde
Smelt becel i en gryde.
Tilsæt vand, Perfect Sød og salt.
Skær rugbrød i tern, og kom dem i gryden.
Kog op & rør rundt med en dejskraber, som også bruges til at mose brødet helt ud.
Kog det til grød – det tager en 5 – 10 minutter.
Smør grøden ud på et stykke bagepapir på en bageplade – det skal smøres så tyndt ud som muligt (dyp evt. dejskraberen i vand)!
Bages ved 150g alm. ovn i 1½ til 2 timer – alt efter hvor tyndt du har fået grøden smurt ud.
Det er færdigt når det virker helt tørt & begynder at blive en smule mørkt.
Lad afkøle på en bagerist, knæk det herefter i mindre stykker – eller skær det med en kniv – eller giv det en hurtig tur i en foodprocessor (sørg for at det ikke bliver til smuldret støv, der skal være lidt bid i).
Smurt ud på bageplade, før bagning
Efter bagning, før det hakkes/skæres til mindre stykker