En god måde at skjule en hulens masse sunde grøntsager.
Ingredienser
144g skrællet pastinak
308g skrællet gulerod
170g skrællet kartoffel
1 lille løg (ca. 50g)
1 fed snittet hvidløg
½ tsk. chiliflager fra Urtekram
100g hvide bønner
25g skummetmælk
Salt + peber
Fremgangsmåde
Skær pastinak & gulerødder i store skiver (også kartoflerne, hvis de er store).
Dæk grøntsagerne med vand, kog op & lad koge i 20 min.
Tilsæt bønnerne de sidste 10 min.
Svits løg, hvidløg & chiliflager på en sliplet-pande.
Når grøntsagerne er kogt, hældes kogevandet fra.
Tilsæt de svitsede løg & blend det hele med en stavblender.
Tilsæt skummetmælk & smag til med salt + peber.
Denne opskrift er egentlig mest for at give endnu en idé til noget godt tilbehør. Det er ikke sikkert du rammer lige nøjagtig samme gram rodfrugter som mig, men det var nu engang det jeg lige havde liggende i køleskabet.
Reelt set kan du bruge lige præcis de rodfrugter du har liggende – eller dem du allerbedst kan lide, bare husk at næringsværdien vil ændre sig ift. det du vælger at anvende.
Drys evt. med en smule persille ved servering.