Proteinboller med skyr (uden æg)


Opskrift på skønne boller, med masser af protein, og kun 182 kalorier pr. 100g.

Proteinboller med skyr (uden æg)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 182
Kulhydrater: 50 %
Proteiner: 34 %
Fedt: 16 %


Ca. 9 portion(er)
Ca. portions størrelse: 73 g
Ca. 133 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Brød | Mest populære
Emneord: Proteinrig
Udgivet i november, 2017
Opdateret i juli, 2023

Ingredienser

500g skyr fra Thiese (jeg foretrækker den fra Thiese, da den er fast i konsistensen)
40g FiberHUSK
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
40g chiafrø
1g salt
100g Axa Protein havregryn (kan erstattes af andre havregryn, men så ændrer næringsværdiberegningen sig – jeg har købt mine i den lokale Kvickly – opdatering 2021: det ser ikke ud til at produktet kan købes i DK længere…)
100g fuldkorns hvedemel Øland (318 kcal pr. 100g, Grube & Meyer – kan erstattes af hvid hvede fra Amo som også er fuldkorns hvedemel)
20g fiberSirup Gold

Fremgangsmåde

Rør alt på nær havregryn og mel sammen i en stor skål med en gaffel.
Tilsæt havregryn og rør så godt sammen som muligt.
Hæld nu massen ud på et bord, og ælt melet i, der skal æltes godt til – det føles måske som en underlig dej (jeg havde mine tvivl), men den er god nok…
Rul dejen til en pølse, og skær den i 9 skiver. Form skiverne som boller, lig dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem lidt flade.
Lad dejen hvile i 30 min.
Pensl med vand og bag ved 175g varmluft i 25 min. midt i ovnen.
Bollerne kommer til at se mørke ud, men de er så absolut ikke brændte – det er åbenbart deres “look”.
Lad dem køle af på en rist, så bliver de ved med, også at være sprøde i bunden.

Proteinboller med skyr (uden æg)
Proteinboller med skyr (uden æg)
Proteinboller med skyr (uden æg)
Proteinboller med skyr (uden æg)
Proteinboller med skyr (uden æg)
Proteinboller med skyr (uden æg)
Proteinboller med skyr (uden æg)

Opskriften er en modificering af “Helse Matilde” (som ikke længere har en hjemmeside, derfor kan jeg desværre ikke linke til den) – mine ser godt nok noget anderledes ud, utroligt hvad lidt udskiftning/tilføjelse af ingredienser kan gøre.

Bemærk, at der er 12.29g fibre pr. 100g i disse boller (ud af 20.2g kulhydrater).

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.