Ingredienser
500g skyr fra Thiese (jeg foretrækker den fra Thiese, da den er fast i konsistensen)
40g FiberHUSK
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
40g chiafrø
1g salt
100g Axa Protein havregryn (kan erstattes af andre havregryn, men så ændrer næringsværdiberegningen sig – jeg har købt mine i den lokale Kvickly – opdatering 2021: det ser ikke ud til at produktet kan købes i DK længere…)
100g fuldkorns hvedemel Øland (318 kcal pr. 100g, Grube & Meyer – kan erstattes af hvid hvede fra Amo som også er fuldkorns hvedemel)
20g fiberSirup Gold
Fremgangsmåde
Rør alt på nær havregryn og mel sammen i en stor skål med en gaffel.
Tilsæt havregryn og rør så godt sammen som muligt.
Hæld nu massen ud på et bord, og ælt melet i, der skal æltes godt til – det føles måske som en underlig dej (jeg havde mine tvivl), men den er god nok…
Rul dejen til en pølse, og skær den i 9 skiver. Form skiverne som boller, lig dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem lidt flade.
Lad dejen hvile i 30 min.
Pensl med vand og bag ved 175g varmluft i 25 min. midt i ovnen.
Bollerne kommer til at se mørke ud, men de er så absolut ikke brændte – det er åbenbart deres “look”.
Lad dem køle af på en rist, så bliver de ved med, også at være sprøde i bunden.
Opskriften er en modificering af “Helse Matilde” (som ikke længere har en hjemmeside, derfor kan jeg desværre ikke linke til den) – mine ser godt nok noget anderledes ud, utroligt hvad lidt udskiftning/tilføjelse af ingredienser kan gøre.
Bemærk, at der er 12.29g fibre pr. 100g i disse boller (ud af 20.2g kulhydrater).