Ingredienser
65g cheasy a38 naturel 0,1%
30g Becel pro-activ
1 spsk. Perfect Sød fra Easis
2 æg
95g Perfect Fit fra Easis
190g Glutenfri Jytte mel
Korn fra 2 vaniljestænger
2 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
50g skummetmælk
2 æbler (ca. 195g.)
Sukrin
Fremgangsmåde
Pisk cheasy, becel, Perfect Sød og æg godt sammen i en skål for sig.
Bland Perfect Fit, mel, vanilje, bagepulver og natron i en anden skål.
Pisk det hele sammen i skålen med cheasy m.m. & pisk tilsidst skummetmælk i.
Sørg for at piske rigtig godt!
Skræl, udkærn og skær æbler i både.
Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir & pres æblebådene ned i dejen.
Drys med sukrin.
Bag ved 180g (ikke varmluft) i 20-30 min.
Bemærk: kagen skal bage lidt længere (ca. 15-20 min.) hvis du som jeg anvender en forholdsvis lille springform (17cm i diameter), og der skal holdes øje med om der skal staniol over i det sidste stykke tid af bagningen!
Det her er barndommens yndlingsopskrift, som har fået en ordentlig én på singadusen – helt rart at kunne spise den med god/bedre samvittighed…
En ca. beregning på den oprindelige opskrift ender ud sådan her:
kalorier: 301, proteiner: 4g, kulhydrater: 39g, fedt: 14g.
Dét kan man da kalde en forbedring!!