Skønt brød, som gør sig utroligt godt til suppe – det har en dejlig smag & suger godt, og så er det VIRKELIG nemt at lave…
Ingredienser
10g chiafrø
40 ml. vand
55 ml. varmt vand
10g gær
100g Levevis skyr
½ tsk. groft salt
10g fiberHUSK
140g fuldkornshvedemel
Fremgangsmåde
Kom chiafrø & de 40 ml. vand i en stor skål, rør godt rundt indtil vandet absorberes af frøene – lad trække i 15 min.
Når chiafrøene har trukket, tilsættes de 55 ml. varmt vand & gæren opløses heri.
Tilsæt skyr + salt + fiberHUSK & rør godt rundt.
Ælt melet i.
Form til et rundt fladt brød – ca. 21 cm. i diameter & kom det på en stor stegepande.
Lad hæve tildækket i 15 min.
Varm en kogeplade godt op, kom panden på (uden tildækning), og bag i 4 min. ved den høje varme.
Skru ned til svag varme & bag videre i 1 min.
Vend brødet & bag igen ved svag varme i 5 min.
Nu skal brødet bage yderligere ca. 5 minutters tid, alt imens det ofte vendes forsigtigt – det skal jo ikke brændes på, men bages helt igennem.
Lad pandebrødet køle af & servér f.eks. til suppe.
Jeg tror også at pandebrødet vil gøre sig godt med friske krydderurter, eller gode krydderier i – men det skal jo helst ikke tage for meget smag, fra den ret det serveres til.