Ingredienser – kagebund
200g Digestive (ca. 13½ kiks), sukkerfri – købt i SuperBest
100g mandler
150g æggehvide
225g Perfect Fit fra Easis
1 tsk. bagepulver
1½ tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
10g Maizena majsstivelse
4g Becel let (smørbart, 350 kcal pr. 100g)
Fremgangsmåde – kagebund
Halvér mandlerne, og rist dem gyldne på en tør slip-let pande.
Stil mandlerne på køl, så de ikke er varme når de skal blandes i marengsen.
Kom bagepapir i bunden af en springform (jeg brugte en form, der er en tand større end “standard-springformen”, men det er ikke nødvendigt, kagen bliver bare højere!), og smør hele formen med Becel let – VIGTIGT, ellers klistrer det hele fast.
Pisk æggehvider med Perfect Fit i ca. 7 min. Det skal være en gennem-sej masse, lidt ligesom det søde guf, man kan komme på is – eller flødebolle-fyld.
Sigt (vigtigt for at undgå klumper) bagepulver, vaniljepulver og majsstivelse i æggemassen, og pisk igen i 3 minutters tid (det bliver så sejt at el-piskeren dårligt kan klare det, med mindre den er på højeste hastighed).
Vend mandlerne i æggemassen.
Knæk Digestive i mindre stykker (de skal ikke knuses helt til smuldr, så bliver det noget rod – gjorde det selv første gang jeg lavede kagen).
Kom Digestive i springformen, og sørg for at hele bunden er dækket.
Tilføj æggemassen, fordel, glat ud & giv springformen et par bank i bordet, så massen kommer helt ned til kiksene.
Sættes i KOLD ovn, nederste rille.
Tænd ovnen på 170g alm. ovn, når ovnen når de 170g, bages yderligere i 30-40 min., indtil marengsen er gylden.
Tag bunden ud af ovnen, marengsen er meget høj lige når den kommer ud.
Skær siderne af kagebunden fri for formen med en skarp kniv, bunden falder nemlig sammen når kagen køles ned – hvilket den skal, så er det at den bliver godt snasket.
Ingredienser – hindbærskum
500g Thiese skyr (lidt vigtig at det er den fra Thiese, da den er rimelig fast i det) – købt i Fakta.
200g Cremefine til piskning 21% (210 kcal pr. 100g)
2 tsk. vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
15g Perfect Sød fra Easis
470g friske hindbær (jeg købte 4 pakker med 125g, så er der altid nogle som ikke er helt pæne nok)
Fremgangsmåde – hindbærskum
Mos 150g hindbær i en skål.
Rør skyr, vaniljepulver & Perfect Sød sammen i skålen med hindbærmos.
Pisk Cremefine til flødeskum i en anden skål.
Vend flødeskummen forsigtigt i hindbærskyren, og vend 220g hele hindbær i – de sidste 100g hindbær er til pynt på toppen af kagen, så sørg for at gemme de pæneste til dét.
Lige før servering, smøres hindbærskum oven på den helt afkølede kagebund, der pyntes med de sidste 100g hindbær & et lille drys vaniljepulver.
Digestive, fordelt i bunden af en smurt springform.
Den seje marengsmasse.
Kagebunden før bagning.
Kagebunden lige efter bagning – se hvor høj den er i formen.
Kagebunden efter afkøling – nu er den faldet sammen.
Kagebunden.
Kagebunden, sammenfaldet & snasket.
Marengskagen, fint pyntet.
Marengskagen, fint pyntet.
Du kan evt. holde noget af hindbærskummet tilbage, og servere det som ekstra tilbehør.
Marengskage med kiksebund, sprøde mandler & hindbærskum – heeelt tæt på…
MUMS!.