Så er der blevet jule-kræset lidt mere i køkkenet – der er altså noget ved selv at lave sit guf, også selv om det ikke er helt kalorielet. Men skal man kræse lidt i denne juletid, så vil jeg da i alle tilfælde gøre mit, for at det er på sundest mulige vis (selv om chokolade jo er lidt fy!).
Ingredienser
130g Kellogs All-Bran Regular
20g fedtfattig kakao fra Urtekram
8g rålakridspulver fra Urtekram
150g tørrede dadler fra Delicata
100 ml. STÆRK kaffe
100g chokolade – Odense mørk overtræk (540 kcal pr. 100g)
1g rålakridspulver til drys på toppen
Fremgangsmåde
Start med at køre Kellogs All-Bran i smadder i en foodprocessor.
Tilsæt resten – på nær chokoladen & kør det til en samlet masse.
Stilles på køl i en time.
Rul massen til kugler – det er nemmest med fugtige hænder, ellers er den godt klistret.
Stil kuglerne på køl & smelt chokoladen* (se i denne opskrift, hvordan jeg normalt gør).
Dyp kuglerne i chokoladen & stil dem på et fad (der kan være i køleskabet) med bagepapir – giv dem et lille drys rålakrids ind imellem, inden chokoladen stivner.
Stil på køl i en times tid, før de er klar til spisning.
Opbevares på køl, i en lufttæt beholder.
* jeg plejer normalt at smelte mere chokolade end jeg skal bruge, ellers kan det være pænt svært at dyppe de sidste kugler i det. Den overskydende chokolade kan gemmes & gen-smeltes en anden god gang…