Lagkage med chia-frugt-skyr (uden tilsat sukker)


Opskrift på vanvittig lækker lagkage, med kun 100 kalorier pr. 100g.

Lagkage med chia-frugt-skyr (uden tilsat sukker)

Næringsværdier pr. 100g

Kalorier: 100
Kulhydrater: 31 %
Proteiner: 44 %
Fedt: 25 %


Ca. 12 portion(er)
Ca. portions størrelse: 110 g
Ca. 110 kalorier pr. portion

Vær OBS på at næringsværdierne er beregnet via tilføjelse af mine opskrifter i en app, som kan beregne dem. Jeg kan ikke garantere, at beregningerne er 100% korrekte!

Kategorier: Kage
Udgivet i februar, 2016
Opdateret i august, 2021

Chia-frugt-skyr (creme)

100g frosne hindbær (41 kcal, Dit Valg Coop)
100g frosne jordbær (36 kcal, Dit Valg Coop)
250g Thiese skyr
100g Oma til piskning og mad 26% (260 kcal pr. 100g)
2g vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
7g Perfect Sød fra Easis
20g chiafrø

Kom de frosne bær ned i en gryde & varm dem op indtil de koger. Sørg for at få most bærene helt ud & stil dem på køl.
Rør skyr, vanilje, Perfect Sød og chiafrø sammen.
Pisk Oma til en tyk skum & vend den forsigtigt i skyren.
Vend de afkølede bær i cremen og stil på køl.

Fyld og pynt

150g Easis hindbærmarmelade
100g friske, skyllede blåbær
100g friske, skyllede hindbær

Lagkagebunde

4 store økologiske æg (205g)
100g sukrin
80g fedtreduceret økologisk mandelmel fra Funktionel Mad ApS (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
20g FiberFin
25 ml vand

Pisk æg og Sukrin i ca. 5 minutter, indtil det bliver en hvid masse.
Pisk vandet i.
Sigt mandelmel og FiberFin sammen i en skål for sig selv, og vend det herefter forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.
Beklæd en springform (jeg brugte en aflang, men den svarer til en helt alm. str. springform) med bagepapir & fordel dejen i formen.
Bages i 20-25 minutter på 180 g alm. ovn.

Lagkagen

Del kagebunden i to dele, før den bliver helt kold & dæk dem med et fugtigt viskestykke indtil de er kølet helt ned.
Fordel hindbærmarmeladen på de to sider af kagen, som er blevet skåret fra hinanden.
Drys blåbær ud på den ene kagebund (den som reelt set er bunden af kagen).
Fordel ca. 2/3 af cremen på samme bund som blåbærene, og lig den anden kagebund ovenpå.
Fordel resten af cremen over hele kagen (også siderne), og pynt med de friske hindbær.

Lagkage - bunden efter bagning
Bag lagkagebunden.
Lagkage - bunden skåret igennem
Skær lagkagebunden igennem.
Lagkage med chia-frugt-skyr (uden tilsat sukker)
Smør marmelade på.
Lagkage - bunden med marmelade og blåbær på
Drys med blåbær.
Lagkage - bunden med cremen
Fordel cremen.
Lagkage - bunden samlet "med låg"
Put “låg” på.
Lagkage med chia-frugt-skyr (uden tilsat sukker)
Mere creme + hindbær-pynt.
Lagkage med chia-frugt-skyr (uden tilsat sukker)

Kagebunden er en opskrift fra Funktionel Mad ApS: Sukkerbrød uden hvedemel

Inspiration


Tre tilfældige af mine egne favorit-opskrifter, som måske kan inspirere dig.