Chia-frugt-skyr (creme)
100g frosne hindbær (41 kcal, Dit Valg Coop)
100g frosne jordbær (36 kcal, Dit Valg Coop)
250g Thiese skyr
100g Oma til piskning og mad 26% (260 kcal pr. 100g)
2g vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
7g Perfect Sød fra Easis
20g chiafrø
Kom de frosne bær ned i en gryde & varm dem op indtil de koger. Sørg for at få most bærene helt ud & stil dem på køl.
Rør skyr, vanilje, Perfect Sød og chiafrø sammen.
Pisk Oma til en tyk skum & vend den forsigtigt i skyren.
Vend de afkølede bær i cremen og stil på køl.
Fyld og pynt
150g Easis hindbærmarmelade
100g friske, skyllede blåbær
100g friske, skyllede hindbær
Lagkagebunde
4 store økologiske æg (205g)
100g sukrin
80g fedtreduceret økologisk mandelmel fra Funktionel Mad ApS (du kan også lave din egen mandelmel, men så vil der komme langt flere kalorier i kagen, og du skal bruge mindre, jeg har ikke den nøjagtige beregning)
20g FiberFin
25 ml vand
Pisk æg og Sukrin i ca. 5 minutter, indtil det bliver en hvid masse.
Pisk vandet i.
Sigt mandelmel og FiberFin sammen i en skål for sig selv, og vend det herefter forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.
Beklæd en springform (jeg brugte en aflang, men den svarer til en helt alm. str. springform) med bagepapir & fordel dejen i formen.
Bages i 20-25 minutter på 180 g alm. ovn.
Lagkagen
Del kagebunden i to dele, før den bliver helt kold & dæk dem med et fugtigt viskestykke indtil de er kølet helt ned.
Fordel hindbærmarmeladen på de to sider af kagen, som er blevet skåret fra hinanden.
Drys blåbær ud på den ene kagebund (den som reelt set er bunden af kagen).
Fordel ca. 2/3 af cremen på samme bund som blåbærene, og lig den anden kagebund ovenpå.
Fordel resten af cremen over hele kagen (også siderne), og pynt med de friske hindbær.
Kagebunden er en opskrift fra Funktionel Mad ApS: Sukkerbrød uden hvedemel